GAZİANTEP Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Cahit Nakıboğlu ve Yönetim Kurulu Üyeleri, Irak'taki iç karışıklığın ekonomiye etkisini AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Gaziantep Milletvekili Hüseyin Çelik ile görüştü.
Gaziantepli sanayicilerin Irak'ta yaşanan sorunlarını dile getirmek için Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik ile Ankara'da bir araya gelen Cahit Nakıboğlu, Irak'ta yaşanan olayların Gaziantepli sanayicileri yakından ilgilendirdiğini belirterek, yol güvenliği konusunda gerekli önlemlerin alınmasını istedi. Irak'taki gelişmelerden üzüntü duyduklarını, bir an önce bölgeye barış ve huzur ortamının gelmesini temenni ettiklerini sözlerine ekleyen OSB Başkanı Nakıboğlu, şöyle dedi:
"Ticari açıdan baktığımızda bundan Gaziantep ihracatının çok büyük oranda etkileneceğini söyleyemeyiz. Gaziantep'in Irak'a toplam ihracatı yüzde 37 civarında bir rakam. İnşallah bir an önce sulh olur. Verilere bakıyorum enerji tüketimi organize sanayi bölgesinde yüzde 10, şehrin genelinde yüzde 15 artmış. Şehir büyümeye devam ediyor. İnşallah bir an evvel bölge barış ve istikrar ortamına kavuşur."
Başkan Nakıboğlu, Gaziantep'te, milletvekilleri, yerel yöneticileri, sivil toplum örgütleri, sanayicileri, işadamlarıyla birlik ve beraberlik içerisinde şehrin ve bölgenin kalkınması için çalıştıklarını belirterek, şöyle konuştu:
"Irak'ta yaşanan bu üzücü olaylar büyüme oranımızı çok fazla etkilemeyecektir. Gaziantepli sanayiciler körfez krizini gördü, 2008-2009 krizlerini yaşadı. Sanayicilerimiz bu tür krizlere alıştı artık. Daha önceki krizlerde Avrupa ve Amerika'ya ürün satamayınca dünyanın diğer ülkelerine ihracat yaptık. Şu anda Gaziantep olarak 177 ülkeye ihracat gerçekleştiriyoruz."
Sanayicilerin sorunlarını dinleyen AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik ise Gaziantep OSB'nin Türkiye'nin en büyük OSB bölgesi olduğunun altını çizerek, "Gaziantep her zaman vizyonu, ufku, projesi olan bir şehirdir. Irak konusunda da en çok etkilenecek şehirlerimizin başında gelmektedir. Bizler elimizden gelen her türlü desteği vermeye hazırız. Gerekli önlemler konusunda da Irak ile görüşmelerimize devam ediyoruz" dedi. Görüşmenin ardından OSB yönetimi Ankara'dan ayrıldı.

FOTOĞRAFLI