REALTY World Türkiye CEO'su Coşkun Erginer, gayrimenkul sektörünün Antalya'da çok ciddi büyüme kaydettiğini söyledi. Antalya'da son dönemde İstanbul'u aratmayacak projelerin hayata geçirildiğini ifade eden Erginer, "Antalya durmuyor" dedi.
Gayrimenkul sektörünün Türkiye'nin lokomotifi ve olmazsa olmazı olduğunu dile getiren Realty World Türkiye CEO'su Coşkun Erginer, son dönemdeki siyasi gelişmelerden dolayı iniş çıkışlar olsa da sektörün sürekli ilerlediğini aktardı. Gayrimenkul sektörünün Türkiye'deki öncüsünün İstanbul olduğunu anlatan Coşkun Erginer, Antalya'nın ise çok önemli yere sahip olduğunu kaydetti.
ANTALYA YÜZÜK TAŞI
Tarihi ve doğal güzellikleri ile Türkiye'nin 'yüzük taşı' konumundaki Antalya'da gayrimenkul sektöründe İstanbul'u aratmayacak muazzam projelerin hayata geçirildiğini vurgulayan Coşkun Erginer, "Bir de yabancı yatırımcının çok ilgisini çeken bir yer. Burası emekli cenneti. Antalya'da emlak ve gayrimenkul sektörü çok ciddi büyüyor ve daima büyüyecek. Antalya durmuyor" dedi.
ÖNCE İSTANBUL SONRA ANTALYA
Antalya'nın önümüzdeki yıllarda gayrimenkul sektörünün en önemli destinasyonlardan biri haline geleceğine dikkati çeken Coşkun Erginer, "İnsanların mutlaka yatırım yapacakları bir nokta. İklimi güzel, ulaşımı kolay. Çok artı noktası var, gayrimenkul sektörüne katkısı açısından. Yatırımcı ilk İstanbul'a yatırım yapıyor, ikinci il Antalya oluyor" diye konuştu.
KANUN BAŞBAKANIN ÖNÜNDE
Gayrimenkul sektöründe yaşanan gelişmelerden de bahseden Coşkun Erginer, sektör için özellikle eğitimin büyük önem taşıdığını ifade etti. Sektörde yaşanan sorunların çözümü için ticaret odalarınca yeni yasal düzenlemeler talep edildiğini belirten Coşkun Erginer, "Kanun Başbakanımızın masasında duruyor. Bundan sonra eğitim şart olacak. Emlak sektörü artık belki 4 senelik üniversite mezuniyeti gerektirecek. Çıtayı yükseltmenin yolu da bu. Kanun onu gerektiriyor, hepimiz onu bekliyoruz. Her an çıkabilir" diye konuştu. (FOTOĞRAFLI)