İSTANBUL, () Primist Gayrimenkul Yatırım Platformu bir basın toplantısıyla tanıtıldı. Toplantıya dört kurucu ortak; Tayfun Bayazıt, Ferhat Keten, Alev Göçmez ve Mehmet H. Birced katıldı. Basın toplantısında açıklama yapan Yönetim Kurulu Başkanı Tayfun Bayazıt, Primist ile ilgili olarak "Gayrimenkul projelerinin geliştirilmesi ve akılcı yatırım olanaklarının sunumu için Primist’i, finans, inşaat ve ticaret dünyasının yakından tanıdığı 4 ortak olarak kurmuş bulunuyoruz. Kurucu ortakların dışında şu anda yürümekte olan projelerimizde 15 katılımcı da bünyemizde bulunuyor. Primist Gayrimenkul Geliştirme ve Yatırım AŞ, finans kurumları, emlak danışmanlıkları ve özel şirket portföyleri gibi çeşitli kanallardan proje, arsa ve bina portföyünün oluşturulması için gerekli ağı oluşturuyor. Bu ağı ve projelerimizi profesyonel bir kadro ile yönetiyoruz. Gelen portföyler detaylı bir inceleme sonrası uygun görülen arsalarla ilgili 2. kademe inceleme, konsept, proje, fizibilite, imar, hukuk, piyasa, arz - talep ve risk analiz raporları hazırlanıyor. Bu sayede katılımcılara, her yönü ile profesyonelce düşünülmüş ve riskleri tanımlanmış bir yatırıma ortak olma fırsatı sunmuş oluyoruz" dedi.
Hedeflenen yatırımları gerçekleştirecek finansal yapının oluşturulduğunu söyleyen Tayfun Bayazıt; birincil (prime) konumda yeni projeler arayışı içinde olduklarının altını çizerek, "Önceliğimiz bu hedefi gerçekleştirmek için gerekli yeni arsa, proje ve bina portföyünü sağlayan kanalları geliştirmektir. Bu nedenle tanıma uygun geliştirilecek arsa ve bina tekliflerine açık olduklarını" vurguladı ve belirlenen yatırım kriterlerine uyan portföyleri süratle değerlendirip alımı gerçekleştirdiklerini de sözlerine ekledi.

3 PROJESİ SATIŞA ÇIKTI
Kentin birincil konumda, arzı sınırlı ve seçkin noktalarında proje geliştirmeyi hedefleyen Primist’in Cihangir, Çırağan ve Bomonti’deki projelerinin satışlarının başladığını da belirten Bayazıt, erken satış döneminde olan projelerin uygun fiyat ve ödeme koşullarında satışa çıkarıldığını söyledi.
En önemli avantajlarının riski düşük, arzın sınırlı olduğu alanlarda ortalamanın üzerindeki kârlılıklarla projeler yürütecek olmaları olduğunu söyleyen Tayfun Bayazıt, bu projeleri yürütürken çok kapsamlı raporlar hazırlandığını da belirterek, "Etik değerlerimize, risk profilimize uymayan hiçbir projeyi değerlemeye almıyoruz. Tüm fizibilitelerimiz temkinli senaryolara dayanmaktadır. Bu konuda nereye, hangi şartlarda yatırım yapacağımız, nasıl hareket edeceğimiz tüm detayları ile tariflidir. Dolayısıyla zamanla büyüteceğimiz yatırımcı portföyü güvenle yatırım yapacaktır. Bunun en güzel göstergesi ortaklık yapımız ve katılımcılarımızdır" dedi.
Türkiye’de bu formatıyla projenin bir ilk olduğunu da belirten Bayazıt, "Daha önce yabancı fonlar ve yerel firmaların ortaklığı oldu. Ancak bizim yapımız farklı. Primist’te Gayrimenkulü geliştiren de, finansmanı sağlayan ve yöneten de tüm unsurlar işin mutfağındadır" şeklinde konuştu.

GO(HE)(FOTOĞRAF)