KOÇ Holding Yönetim Kurulu üyesi ve Ford Otosan Yönetim Kurulu Başkanı Ali Koç, Mersin'in merkez Akdeniz İlçesi'nde, Kemak Ford Trucks 4S Plaza'yı hizmete açtı.
Huzurkent Mahallesi'ndeki Kemak Ford Trucks 4S Plaza'nın açılışına Ford Otosan Yönetim Kurulu Başkanı Ali Koç'un yanı sıra Akdeniz Belediye Başkanı BDP'li Fazıl Türk, Ford Otosan Genel Müdürü Haydar Yenigün, Kemak Yönetim Kurulu Üyesi ve Genel Müdürü Kubilay Doğan da katıldı. Törenin açılış konuşmasını yapan Genel Müdür Doğan, Ford Trucks için belirlenen yeni vizyon çerçevesinde atılan adımlardan duydukları memnuniyeti ifade ederek, şöyle dedi:
"4S konseptli yeni Ford Trucks tesisi, yaklaşık 50 yıl önce Koç Topluluğu, 30 yıl önce de Ford Otosan ile sürdürdüğümüz işbirliğinin son meyvesidir. Mersin son 10-15 yılda ticaret ve sanayi Türkiye ortalamalarının üzerinde gelişim gösterdi. Mersin Limanı'na ilaveten yapılacak lojistik köy ve bölgesel hava alanının da etkisi ile bu coğrafyada ulaşım ve lojistik sektörünün lideri olan şehrimizde bu tesisi yapmaktan dolayı gurur ve mutluluk duyuyorum."
Ford Otosan Yönetim Kurulu Başkanı Ali Koç, ağır ticari araç sınıfında hizmet kalitesini ve müşteri memnuniyetini artırmak için 'Ford Trucks' konsepti altında başlattıkları yeni yapılanmaya devam ettiklerini söyledi. Koç, şöyle konuştu:
"1997 yılında Ford Moto Company ile bir şirket evliliği yaptık ve şirketimizin adı Ford Otosan olarak değiştirildi. Bu birliktelik sonrasında şirketimiz çok hızlı bir şekilde her alanda ciddi sıçramalar yaparak kendini değiştirdi, bir nevi otomotivin süper ligine çıktı. 1997 yılında üretimimiz 42 bin iken, 2013 yılında 281 bin üretime ulaştık. Sadece bin 600 araba ihraç ederken, geçen sene sonu itibari ile 227 bin araç ihraç etmiş durumdayız. Aynı dönemde çalışan sayımız 3 bin 100'den 9400'e geldi. Sene sonuna kadarda 10 bine yeni fabrikamızda ulaşacağız. 12 senedir pazar lideriyiz. İhracat konusunda 2007'den beri sürekli Türkiye'nin ilk üçündeyiz. Otomotiv sektörünün birincisiyiz."
Konuşmanın ardından Koç ve beraberindekiler, kurdele keserek açılışı gerçekleştirdi. Ali Koç ve beraberindekiler plazayı gezdi.

FOTOĞRAFLI