FINDIK Tarım Satış Kooperatifleri Birliği (FİSKOBİRLİK) Yönetim Kurulu Başkanı Lütfi Bayraktar, geçen yıl 6 bin ton fındık aldıklarını, bu yıl bunu 10 bin tona çıkaracaklarını söyledi.
Entegre Fındık İşleme Tesisleri'nde konuşan Bayraktar, "Geçen yıl olduğu gibi bu yıl da fındık alımına devam ediyoruz. Piyasa koşullarında peşin alım ve emanet alım yapıyoruz. Fındık fiyatının 10 liranın üzerinde seyredeceğini söylemiştik, öyle de oldu. Alımlar tüm bölgelerde devam ediyor. Üreticiler alımlara ilgi gösterirse fındığa talibiz. İlla emanete vermek isterse tüm depolarımız üreticinin emrinde" dedi.
Giresun'da fındığa kilogram başına 11,60 lira ödediklerini kaydeden Erdoğan Bayraktar, "Biz istiyoruz ki fındığı üreticiden alalım, fındık mamulleri ne olabiliyorsa yapalım. Kabukluysa kabuklu, natürelse natürel, ezme, nuga, çikolata. Bu anlamda FİSKOBİRLİK iyi gidiyor. Bundan sonra da üreticiden fındığı almaya çalışacağız. Sonuç itibarıyla, fındık mamulleriyle ilgili ne yapılıyorsa, bunlarla ilgili gerekli yatırımları yapmak bize düşüyor" diye konuştu.
ALIM HEDEFİMİZ 10 BİN TON
Batı Karadeniz'de fındık alımının yeni başladığını kaydeden Bayraktar, "Üreticinin getirdiği bütün fındığa talibiz. Geçen yıl 5 bin ton civarında fındık alımı yapmıştık. Bu yıl 10 bin ton alım hedefimiz var. Ancak 10 bini geçersek iyi olur. 10 bin rakamıyla sınırlı değiliz, üreticilerin fındığının tamamına talibiz" ifadesini kullandı.
FİYAT 15 LİRAYA KADAR GİDEBİLİR
Bu yıl ürünün az olması nedeniyle stokta da fındık olmadığını dile getiren FİSKOBİRLİK Yönetim Kurulu Başkanı Erdoğan Bayraktar, "Fındık fiyatı mutlaka yükselecek, bazen dalgalanmalar olacak. Bugün 11,60 lira ancak fiyat 15 liraya kadar gidebilir. Fındığı 15 liradan satmaya hesaplarken birçok üreticimiz bahçesinde yemeye dahi fındık bulamıyor. Geçmiş sezonlarını biliyoruz, geçmişte yapılan spekülasyonları da biliyoruz. Bu anlamda, üreticilerin ve FİSKOBİRLİK'in yalnız bırakıldığını da biliyoruz. Bu sebeple üreticilerimiz bu seneyi bir piyango sezonu olarak görsün" diyerek sözlerini noktaladı.
Erdoğan Bayraktar, daha sonra da yeni üretime başladıkları bazı fındık ürünlerinin de tanıtımını yaptı. 

FOTOĞRAFLI