ANTALYA'nın Muratpaşa İlçesi'ndeki Festival Halk Pazarı esnafına Büyükşehir Belediyesi'nden 'Dükkanları boşaltın' tebligatı gönderildi. 5 gün süre verilen esnaf acil toplantı yaparak, çözüm yolu aramaya başladı.

Festival Halk Pazarı'nın, Antalya Büyükşehir Belediyesi tarafından bir süre önce geliştirilen yeni proje sonrası yıkılması gündeme geldi. Pazar esnafına Büyükşehir Belediyesi'nden 20 Ocak 2014 tarihinde '5 gün içinde dükkanları boşaltın' tebligatı gönderildi. Tebligatı geri çeviren esnaf, Festival Halk Pazarı Esnafları Dayanışma Yaşatma ve Koruma Derneği öncülüğünde toplantı yaparak çözüm arayışına girdi.

TAŞINMA FİKRİ KABUL GÖRMEDİ

Halk Pazarı'ndaki toplantıda dernek başkanı İsmail Özdemir, gelinen nokta ile belediyenin yeni projesini anlattı. Toplantıya katılan esnaf proje inşa edilene kadar belediyenin geçici olarak gösterdiği Güzeloba veya Kızıltoprak halk pazarlarına taşınma fikrine sıcak bakmadı. Buralarda semt pazarı kurulduğunu ve haftada en az bir gün dükkanlarını toplamak zorunda kalacaklarını anlatan esnaf, başka bir çözüm yolu bulunması gerektiğini konuştu.

Mevcut pazardan çıkmaları halinde geri dönemeyecekleri kaygısına kapılan esnaf, yaklaşık 3 saat süren toplantının ardından Büyükşehir Belediyesi ile yeni bir görüşme yapılması kararına vardı. (FOTOĞRAFLI)