ABD Merkez Bankası'nın (Fed) iki şube başkanı, Fed'in bir sonraki faiz artırım kararının yaklaşmakta olduğuna inandıklarını bildirdi.

Fed Kansas City Şubesi Başkanı Esther George, ABD'nin CNBC kanalına yaptığı açıklamada, son iki ayda istihdamda görülen yükselişe işaret ederek, ABD ekonomisinde ücret artışı olabileceğini, bunun da tüketimi artıracağını belirtti.
"FAİZLERİ ARTIRMANIN ZAMANI GELDİ"

Federal Açık Piyasa Komitesi'nde (FOMC) oy kullanma hakkına sahip olan George, ekonominin bu yılın ilk yarısında yavaş büyüdüğünü vurgulayarak, ancak tüketimde görülecek artışla yılın ikinci yarısında büyümenin ivme kazanacağına inandığını ifade etti.

George, ABD ekonomisinin bu yılın ikinci yarısında yüzde 3'lük büyüme kazanarak, yılın genelinde yüzde 2'lik büyüme yakalanabileceğini belirterek, "Bence, faizleri artırmanın artık zamanı geldi. Faiz oranlarının kademeli olarak yükselmesi fikrine katılıyorum. Ancak, istihdamın daha da artış göstermesi ve enflasyonun istikrarlı bir hal alması lazım." diye konuştu.

"PARA POLİTİKASINDA GEVŞEME ORTADAN KALKABİLİR"
Fed Dallas Şubesi Başkanı Robert Kaplan da CNBC'ye yaptığı açıklamada, ekonominin istihdam alanında mesafe kaydettiğine vurgu yaparak, güçlenen tüketici sayesindeABD'nin gayri safi yurt içi hasılasının bu yılın ikinci yarısında artacağını kaydetti.

İş gücü piyasasındaki gevşekliğin ortadan kalkmaya başladığını anlatan Kaplan, "Tahminimce, çok uzak olmayan gelecekte, yeni bir adım atabileceğiz. Para politikasındaki gevşemenin ortadan kalkma durumu güçleniyor." ifadesini kullandı.
YELLEN NE SİNYAL VERECEK

Piyasalar ve yatırımcılar, yarın, Fed Başkanı Janet Yellen'in bir sonraki faiz artışının zamanlamasına yönelik ABD'nin Wyoming eyaletindeki "Jackson Hole Ekonomi Politikası Sempozyumu"nda yapacağı konuşmaya odaklandı.

Fed, en son geçen yılın aralık ayında faiz artırım kararı almıştı.