Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım'ın katılımı ile düzenlenen törende, köyde yaşayan 'Kınalı Teyze' lakaplı Fatma Şimşek ile diyaloğu kahkahalara neden oldu. Çambaşı köyünden İstanbul'da yaşayan kızı Şengül Şimşek ile görüşen Kınalı Teyze, daha sonra mani okudu ve söylediği türkü ile Bakan Yıldırım'la halay çekti. 
Kelkit ilçesine bağlı Çambaşı köyünde düzenlenen 'Mobil Haberleşme Altyapısı Bulunmayan Yerleşim Yerlerine Mobil Haberleşme Altyapısı Kurulması; İlk Baz İstasyonu Açılışı' törenine katılan Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, Türkiye genelinde ilk defa yeni bir uygulama yaptıklarını vurguladı. Yıldırım, şunları söyledi: 'Şimdi ne kadar telefon şirketi varsa o kadar direk var. Her telefon şirketi ayrı ayrı direklerini dikiyor. Görürsünüz dağın başında yan yana 3 direk. Hepsine ayrı cereyan gidiyor, hepsine ayrı masraf. Yazık, günah. Baştan yanlış başlamış. Artık bu yanlışa bir son verelim dedik. Bir tane direk dikelim, bundan herkes yararlansın. İlk defa bunu burada, Gümüşhane Kelkit'te Çambaşı, Gültepe köylerinde başlatıyoruz. Bu çok önemli, Türkiye'de bir ilk. Burada ilk olan bir şey daha var, dünyanın hiçbir yerinde 500 yerleşim yerinin altına böyle bir iş yapılmıyor. Avrupa'da, Amerika'da, başka ülkelerde böyle bir yatırım yok. Onlar her şeye parayla bakıyor. 'Burada yatırım yaparsak para kazanır mı kazanmaz mı' diye bakıyorlar. 'Para kazanmıyorsa boş ver' diyorlar ama biz 'nerede insan varsa biz oradayız' diyoruz. Paranın olduğu yerde değiliz. Onun için buralara da bu direkleri dikeceğiz. Buralardan çıkan ses Türkiye'nin, dünyanın her tarafına ulaşacak.' açıklamasında bulundu. 

BAKAN YILDIRIM'DAN GÜLDÜREN ANI
2007 yılındaki seçimlerde, seçim bölgesi olan memleketi Erzincan'ın İliç ilçesinde bir teyze ile yaşadığı diyaloğu davetlilere anlatan Bakan Binali Yıldırım, davetlileri kahkahaya boğdu. Bakan Yıldırım, 'Erzincan'dan milletvekili adayıyım. Dolaşıyoruz, bir köye gittik. Yaşlı bir teyze çeşmenin başına oturmuş, yanındakiler dedi ki 'teyze, bakan geldi, ne istiyorsan söyle'. Teyze tülbentini kaldırdı, 'evladım hoş gelmişsin' dedi. Teyze dedim 'bir isteğin var mı, geldik buraya, ne istiyorsan söyle'. 'Yavrum elektriğimiz var, yolumuz var, suyumuz var. Buzdolabımız bile var. Bazı evlerde çamaşır makinesi bile var. Televizyon desen antenden 150 kanal çekiyor' dedi. Ben ne diyecek diye merak ettim. Sonra 'evladım bizim köyde ADSL çekmiyor' dedi. Şaştım kaldım. Dedim ki 'teyze o nedir'. 'Toprak başıma, bakan olmuşsun ama yavrum cahil kalmışsın. Allah bilir sen messengeri de bilmezsin' dedi. Sonra mevzuyu anladık. Teyzenin İsviçre'de torunu varmış, onunla görüntülü telefon konuşması yapmak için ile gidiyormuş. O da masraflı oluyormuş. Onun için köye ADSL istiyor. Demek ki hizmette sınır yok. İstemenin sınırı yok.' şeklinde konuştu.

"UÇAKLARDA SADECE ULAŞIMI DEĞİL KARDEŞLİĞİ DE SAĞLADIK"
Hizmeti insanlar için yaptıklarını ifade eden Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali yıldırım, sözlerine şöyle devam etti: 'Yol dedik, su dedik, okul dedik. Her şey olur, yeter ki birliğimize, beraberliğimize bir zarar gelmesin. Bir olalım, diri olalım, 76 milyon birlikte olalım, Türkiye'yi uçuralım. Uçurduk zaten. 10 senede 65 milyon vatandaşımızı uçurduk. 16 milyon kişi ilk defa uçakla tanıştı. Şimdi artık sadece zengin gitmiyor uçakla, her kesimden, her gelir grubundan vatandaşımız rahatlıkla uçakla seyahat edebiliyor. Eskiden uçakla seyahat edenler birbirini tanıyordu. Şimdi artık kimse kimseyi tanımıyor. Doğudan gelen var, batıdan gelen var, güneyden, kuzeyden gelen var. Şalvarlısı var, başı kapalısı var, başı açığı var. Aslında bu sadece ulaşım değil, kardeşliği de sağlıyor. Kaynaşmayı da sağlıyor. Doğuyla batıyı birleştiriyor.'

Bakan Yıldırım, Fatma Şimşek adlı vatandaşı yanına çağırarak kızı İstanbul'da yaşayan kızı Şengül Şimşek ile telefon görüşmesi yaptırdı. Şimşek'in telefon konuşması, Bakan Yıldırım ve törene katılanları gülümsetti. Şimşek, daha sonra kısa bir türkü söyleyerek Bakan Yıldırım ile halay çekti. 

Çambaşı köyünde düzenlenen törene Bakan Binali Yıldırım'ın yanı sıra Gümüşhane Valisi Yusuf Mayda, Erzincan Valisi Abdurrahman Akdemir, Gümüşhane AK Parti milletvekilleri Feramuz Üstün, Kemalettin Aydın, AK Parti Erzincan Milletvekili Sebahattin Karakelle, Haberleşme Genel Müdürü Atilla Çelik, Bayburt Belediye Başkanı Hacı Ali Polat, davetliler ve vatandaşlar katıldı. 

Çambaşı köyüne kurulacak 2G altyapısı hizmetinden Gültepe köyü de yararlanacak. 50 metre yüksekliğindeki kuleden, 3 GSM operatörü de hizmet alacak.