Türkiye Kırmızı Et Üreticileri Merkez Birliği (TÜKETBİR) Başkanı Bülent Tunç, et fiyatlarında artış olacağını düşünmediğini belirterek, "Tüketici ve üreticilerimiz yeni yılda 'kırmızı ete zam' yapılacak gibi spekülasyonlara kapılmamalı. Her şey normal düzeyde" dedi.

Tunç, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Resmi Gazete'de yayımlanan kararla, yemde yüzde 8, gübrede ise yüzde 18 olan KDV'nin, yüzde 1'e düşürüldüğünü hatırlattı.

Kararın uygulanmasında sıkıntılar yaşanmasından endişe duyduklarını ifade eden Tunç, konuyla ilgili Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı  Faruk Çelik ile görüştüklerini ve kaygılarını anlattıklarını belirtti.

 "Kırmızı ette zam yok"

Tunç, gazete ve internet sitelerinde yer alan, ''Kırmızı ete zam'', ''Ette zam kapıda'', ''Ete zam geldi'' gibi haberlerin gerçeği yansıtmadığını söyledi.

Kırmızı ete zam yapılmadığını dile getiren Tunç, Et ve Süt Kurumunun da müdahalesiyle et fiyatlarının normal seviyelerde seyrettiğine işaret etti.

Et fiyatlarında artış olacağını düşünmediğini anlatan Tunç, şöyle devam etti:

"Tüketici ve üreticilerimiz yeni yılda 'kırmızı ete zam' yapılacak gibi spekülasyonlara kapılmamalı. Her şey normal düzeyde. Türkiye'de et piyasasını yöneten 8-9 güçlü firma var. Bu firmalar zaman zaman spekülasyonlar yapmak istiyor. Bunlar bilinçli bir şekilde yapılıyor. Ancak Et ve Süt Kurumu buna müsaade etmiyor.''

Tunç, Türkiye'de yeterince hayvan olduğunu ve et sıkıntısı yaşanmadığını da sözlerine ekledi.