TÜRKİYE Esnaf ve Sanatkarlar Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, esnafın para kazanamaz hale geldiğini, elektrik parasını, işçisinin sigortasını yatıramaz duruma düştüğünü söyledi.
TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, Ankara'nın Şereflikoçhisar İlçesi'nde Bakkallar ve Bayiler Odası'nı, Esnaf ve Sanatkarlar Odası'nı, Şoförler Odası'nı, Ağaç ve Madeni İşleri Odası ile esnafı ziyaret etti, sorunları dinledi. Palandöken, ziyaret amacının piyasanın ne halde olduğunu, esnafın durumunu sahada ve mesleki sorunları yerinde dinlemek olduğunu belirterek şunları söyledi:
"Esnafımız para kazanamaz hale geldi. Perakende satışlı bir hakimiyet var. Para kazanamayan esnafımız dükkanlarının elektrik parasını, işçisinin sigortasını yatıramaz duruma düşürüldü. İstihdama katkı sağlamak için işçinin sigortasını yatırmada devletin destek vermesi lazım. Bugün ilçede bir saha çalışması yaptık ve sorunları dinledik. Bu sorunları gidermeye çalışacağız. Bu tür sorunlardan kurtulmak için birleşeceğiz, bir araya geleceğiz."

ZG (AY/AK) (FOTOĞRAFLI)