ESKİŞEHİR'de maaşlarına yapılan zammı yetersiz bulan memurlar, bordolarını ve boş ayakkabı kutularını yakarak protesto gösterisi yaptı.
Türkiye Kamu-Sen üyesi 70 memur, Deliklitaş Mahallesi Hamamyolu Caddesi'ndeki Saatli Park'ta basın açıklaması yaptı. Ellerinde Türk bayrakları, Atatürk posteri ve 'Hırsıza değil memura bütçe' yazılı dövizler taşıyan memurlar sık sık 'Hükümet istifa', 'Her yer rüşvet, her yer yolsuzluk', 'Ak değil karasın, başımıza belasın', 'Hırsız var' ve 'Çal çal çal AKP zammını başına çal' sloganları attı.
Basın açıklamasını okuyan Türkiye Kamu-Sen İl Temsilcisi İbrahim Dursun 2.5 milyon kamu görevlisi ve 1.8 milyon emeklinin 2 yıl sürecek çileli geçim mücadelesinin başladığını söyledi. Memurların 123 lira, emeklilerin ise 140 lira zamla bütün bir yıl boyunca idare etmek zorunda kalacaklarını ifade eden Dursun şöyle konuştu:
"Geçtiğimiz yıl gıda fiyatları ortalama yüzde 10.5, mutfak tüpü yüzde 10.7, su yüzde 9, 4 zamlanmış, yoksulluk sınırı 179 lira artmışken maaşlar 123 lira zam yapmak adeta memur ve emeklilerle alay etmek demektir. Ekonomi iyi yolda, istikrar sürüyor masalı, çarşı pazardaki gerçek fiyatlarla kabusa dönüşmüştür. Fiyat artışları 2013'te gerçekleştiği ilan edilen resmi enflasyonun kat be kat üzerindedir. Memurlarımız patatese dahi muhtaç bırakılmış, bir zamanlar fakirin yemeği olan kuru fasulye, pilav lüks gıda maddesi haline gelmiştir. Kırmızı etin yalnızca adı kalmıştır. Sebze, meyve el yakmaktadır. Elektriğe fatura oyunlarıyla zam yapılmış, ekmeğimiz bile yüzde 11.7 oranında zamlanmıştır. Buna rağmen memurlara 2014 yılı için 123 lira, 2015 için ise yüzde 3+3 zam yapılması öngörülmüş, memurun enflasyon farkı dahi ellerinden alınmıştır."
Yapılan konuşmaların ardından memurlar ayakkabı kutuları içerisine koydukları maaş bordroları ve dolar fotokopilerini yaktı. Memurlar yerde alev alev yanan bordroların üzerine boş ayakkabı kutularını da yaktıktan sonra dağıldı.