Oktay ENSARİ/KAYSERİ, () - ERCİYES Üniversitesi (ERÜ) ile Organize Sananayi Bölgesi (OSB) arasında imzalanan protokolle, kampusta Doğa Bilimleri Merkezi kurulması kararlaştırıldı. ERÜ Rektörü Prof. Dr. Fahrettin Keleştemur, ''Dünyada ilaç endüstrisi kritik ve stratejik bir konumda. İlaç, günümüzde silahtan daha önemli. Kayseri'deki merkezle ilaç endüstrisine önemli katkı yapacağız'' dedi.
Senato toplantı odasında düzenlenen protokol törenine ERÜ Rektörü Prof.Dr. Fahrettin Keleştemur, OSB Başkanı Ahmet Hasyüncü, rektör yardımcıları, merkezle ilgili planlama yapmak için Almanya'dan gelen Prof.Dr. Mehmet Doğan katıldı. Rektör Keleştemur ''Dünyada ilaç endüstrisi kritik ve stratejik bir konumda. İlaç, günümüzde silahtan daha önemli. Kayseri'deki merkezle ilaç endüstrisine önemli katkı yapacağız. Kayseri'de yerli ilaç üretimi için Genom, gen merkezi, Nano Teknoloji Merkezi, Aşı Geliştirme Merkezi ve İlaç Analizi ve Geliştirme Merkezleri de bulunmaktadır. Bu merkezler, ilaç üretiminin olmazsa olmazlarıdır. Doğa Bilimleri Merkezi sadece ilaç değil, bölgedeki sanayicilere kimyasal açıdan önemli üretimler yapacak. Bu merkezle  ülkemize yeni boyut kazandıracağız. Kimya sanayini de bir ölçüde önemli altyapı kazandıracağız'' diye konuştu.
OSB Başkanı Ahmet Hasyüncü de, üniversite- sanayi işbirliği kapsamında Erciyes  ve Abdullah Gül Üniversitelerine önemli katkılar sağladıklarını, Teknopark ve Endüstriyel Gelisim merkezlerinin bunun örneklerinden olduğuna dikkati çekerek, ''Günümüzde sanayiciler katma değeri yüksek ürünler üretip, ülkelerine önemli döviz kazandırıyor. Türkiye olarak bizim de böyle yapmamız gerekli. Doğa Bilimleri Merkezi, sadece ilaç değil, bölgedeki sanayicilere kimyasal çözümlerde  önerip, üretim yaptıracak'' diye konuştu. 2 yılda tamamlanacak Doğa Bilimleri Merkezine bina, teknik donanımlar için yaklaşık 20 milyon TL harcanacak.

FOTOĞRAFLI