SAMSUN'da, Gayrimenkul ve Gayrımenkul Yatırım Ortaklığı Derneği (GYODER) tarafından düzenlenen 'Gelişen Kentler Zirvesi' toplantıında konuşan Rönesans Holding Yönetim Kurulu Başkanı Erman Ilıcak, "Ekonomiyi büyütmek ve yeni iş alanları yaratmak gerekiyor. Bunları gerçekleştirmeden gayrImenkul sektörünü büyütmemiz mümkün değil" dedi.
Samsun Büyükşehir Belediyesi Sanat Merkezi'nde düzenlenen toplantıda, 'Sınır Ötesi Gayrımenkul Yatırımları ve Karadeniz Bölgesinin Gelişimine Etkileri' konulu sunum yapan Rönesans Holding Yönetim Kurulu Başkanı Erman Ilıcak, "Türkiye henüz istediğimiz seviyede değil. Ekonomiyi büyütmek ve yeni iş alanları yaratmak gerekiyor. Bunları gerçekleştirmeden gayrimenkul sektörünü büyütmemiz mümkün değil. Samsun’da mega projelerin hayata geçirilmesi gerekiyor. Bunun için de imar riski olmayan arsaların yaratılması ve geliştirilmesi kaçınılmaz" diye konuştu.
Gelişen Kentler Zirvesi'nde, Samsun'un potansiyelini ortaya çıkarmak ve katma değer sağlamak amacıyla, GYODER ve İstanbul Ticaret Üniversitesi- Gayrımenkul Geliştirme Uygulama ve Araştırma Merkezi işbirliğiyle hazırlanan 'Samsun Gayrımenkul Sektörü Değerlendirme ve Öngörüler Raporu da katılımcılarla paylaşıldı.   
150 BİN KONUT YENİLENMELİ
Kentsel dönüşüm ve yenileme kaynaklı konut stoku ihtiyacına yönelik rakamların da paylaşıldığı rapora göre, 2000 ile 2013 yılları arasında yenilenen konutlar olmasına rağmen 150 bin konutun 30 yıl içerisinde yenilenmesi gerektiği ifade edildi. Buna göre yıllık bazda 5 bin kentsel dönüşüm ve yenileme kaynaklı konut ihtiyacının doğduğu kaydedildi. Tüm konut stokunun 2043 yılına kadar yenilenmesinin muhtemel göründüğü dile getirildi.