BURSA'da sac işleme makinaları üretimi konusunda faaliyet gösteren Ermaksan, uluslararası tasarım yarışmaları olan GoodDesign ve iF Tasarım Ödülleri yarışmalarından üç ödül birden alarak, Türk makine sanayisinin bayrağını uluslararası arenada dalgalandırmayı başardı.

Good Design'e 38 ülkeden 700'ün üzerinde ürün yer alırken Ermaksan, endüstriyel alanda hem Evo II hibrit abkant presi, hem de Fibermak lazer kesim makinesi ile kategorisinde iki ödül birden almayı başaran firma oldu. Ermaksan, GoodDesign'dan aldığı iki ödülün yanı sıra Fibermak Lazer Kesim Makinesi ile de uluslararası prestije ve tanınırlığa sahip olan iF En İyi Tasarım Ödülü'ne de layık görüldü. Konuyla ilgili değerlendirmede bulunan Ermaksan Genel Müdürü Ahmet Özkayan, sektördeki yarım asırlık tecrübelerini böyle prestijli ödüllerle taçlandırmaktan gurur ve mutluluk duyduklarını dile getirdi.

Ermaksan'ın yüksek teknolojili ve sağlam makinalar ürettiğini ifade eden Özkayan, dünyadaki global rekabette farkedilmek ve markalaşabilmek için tasarıma mutlaka önem verilmesini gerektiğini, makine sektöründe kalite ve sağlamlığın yanında artık ergonomi ve estetiğin de kullanıcılar tarafından tercih sebebi olduğunu söyledi. Özkayan, bu bilinçle Ermaksan Ar - Ge merkezinde bulunan tasarım ekibi ve profesyonel danışmanlar ile birlikte yürütülen çalışmalar sonucu makine tasarımlarında yapılan yenilikler ile fark yaratmayı başardıklarını kaydetti. Özkayan, bu başarının dünyadaki en prestijli tasarım ödülleri ile de tescillenmesinin kendileri için çok büyük mutluluk ve motivasyon olduğunu kaydetti.

Ödüllerin tesadüf olmadığını ifade eden Özkayan, gerek Evo II hibrit abkant pres gerekse Fibermak lazer kesim makinelerinin sanayiciye sağladığı avantaj ve çevreye duyarlı yenilikçi teknolojilerle tercih edilen ürünler olduğunu dile getirdi. Özkayan, bu ödüllerin kendilerini geleceğin yenilikçi sac teknolojilerini üretmede daha da güçlendirdiğini de sözlerine ekledi.