Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın G20 Zirvesi'nde işverenlere yaptığı "Biraz az kazanın, dar gelirlilerle paylaşın" çağrısı iş dünyası temsilcilerinin de gündemine yerleşti.

MÜSİAD'ın bu yıl ilk kez gerçekleştirdiği VİZYONER'15 Sektörler Zirvesi'nde konuşan Yıldız Holding Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ali Ülker, Cumhurbaşkanı'nın tavsiyesinin kendisini çok etkilediğini belirterek, "Paylaşmayı bilmek lazım. Buradaki herkese mükellefiyet düşüyor" dedi.

Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) Başkanı Ömer Cihad Vardan da "Bırakın Türkiye'yi, dünyadaki ilk 100 zengin kişi zekat mahiyetinde kazançlarının kırkta birini verse, dünyada açlık diye bir şey kalmaz. Bugünki kavgalar da olmaz" görüşünü paylaştı.

SAHNEYE KIZIL ELMAYLA ÇIKTI

Sahneye kırmızı bir elmayla çıkan Ali Ülker, kızıl elmanın "Yaklaştıkça uzaklaşan kaçan, yakalanamayan hedef, ülkü" anlamına geldiğini söyledi. TİM Başkanı Mehmet Büyükekşi ise "TÜİK'in son verilerine göre Ar-Ge harcamalarının milli gelire oranı 2013'te yüzde 0.95 iken 2014'te 1.01 oldu" dedi. Renault Mais Genel Müdürü İbrahim Aybar da yerli otoya destek verdi. Aybar, "Yerli otomobil projesi otomobille ilgili yan sanayide yeni yerli markaları yaratacak" diye konuştu.Erdoğan'ın çağrısı Ülker'i çok etkiledi