TÜRKİYE'nin limon deposu olarak bilinen Mersin'in Erdemli İlçesi'nde, fiyatlarının düşük ve ihracatın yetersiz olması nedeniyle ürün dalında kaldı.
Mersin Turunçgil Üreticileri Birliği Başkanı Ahmet Dursun Şahin, limonun kilosunda 60 kuruşa dahi alıcı bulamadığını söyledi. Erdemli'de 90 bin hektar alanda limon üreticiliği yapıldığını kaydeden Şahin, "Bu fiyata üreticiler nasıl kar etsinler? 1 kilo limonun maliyeti 70 kuruş, 60 kuruşa alıcı bulamıyoruz. Her yıl yaklaşık 400 bin ton olan rekoltenin de bu yıl düşerek 250 bin ton civarında olmasını bekliyoruz. Hem rekolte hem de fiyatların düşük olması üreticileri kara kara düşündürüyor" dedi.
Limon üzerine ekonomisini kuran birçok vatandaş olduğunu, bölgede düğünlerin dahi limondan sağlanan gelir ile gerçekleşebildiğini vurgulayan Şahin, şöyle devam etti:
"Sabahın ilk ışığından akşamın karanlığına kadar çalışan narenciye işçileri üreticiler gibi sıkıntılı günler yaşıyor. Narenciye üreticisi kazanacak ki işçiler de kazansın. Ama bu yıl da istediğimiz fiyatlar olmamasından yine hüsrana uğradık. Narenciyede tüccara ton başına verilen 200 TL teşvikten üretici yararlanamıyor. Hiç olmazsa yüzde 50'si üreticiye verilsin ki üretici de bir nebze olsun girdi maliyetinden kurtulsun. Gübre, işçilik, ilaç, bakım gibi birçok masrafın olduğu limon üretiminde üreticilerimizin sesine devletimiz kulak versin ve çiftçimize destek vererek yüzlerinin gülmesini sağlasın."