TÜRKİYE Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Başkanı Erdem Başçı, Türkiye Büyük  Millet Meclisi Plan ve Bütçe Komisyonu'na sunum yaptı. Başçı yaptığı sunumda enflasyon ve cari açıkla ilgili değerlendirmelerde bulunarak, "Yurt içi nihai talep ve ihracat ılımlı büyüme eğilimlerini korumaktadır. Cari işlemler açığında 2014 yılında kayda değer bir iyileşme gözlenebilecektir. Hane halkının aşırı borçlanmasıyla ilgili tedbirler cari işlemler açığındaki iyileşmeyi destekleyecektir. Merkez Bankası enflasyonu kontrol altına alarak 2015 yılında yüzde 5 düzeyine indirmek için elindeki bütün araçları etkin bir şekilde kullanacaktır" dedi.
GELİŞMEKTE OLAN ÜLKELERİN ÖNLEMLERİ Başçı sunumunda, Fed’in çıkış sinyali ardından gelişmekte olan ülkelerin aldığı önlemlere de değindi. Başçı'nın sunumunda önlemler şu şekilde yer aldı:
"Hindistan, para politikası sıkılaştırıldı, döviz müdahalesi yapıldı, likidite politikası sıkılaştırıldı, altın ithalatına sınırlama ve vergi getirildi.  Yurtdışında yaşayan Hintlilere yüksek faiz ile swap imkanı sağlandı. Brezilya, para politikası sıkılaştırıldı, döviz müdahalesi yapıldı. Güney Afrika, para politikası sıkılaştırıldı. Endonezya, para politikası sıkılaştırıldı, döviz müdahalesi yapıldı, cari açığı azaltmaya yönelik yapısal önlemler alındı."
Sunumda Türkiye'nin aldığı önlemler ise şöyle sıralandı:
Para politikası sıkılaştırma, döviz müdahalesi, mali disiplin korundu, ihracatı destekleyici tedbirler alındı, KOBİ ve ticari kredilere avantaj sağlandı, aşırı borçlanmayı önleyici tedbirler alındı. GK (MK)