ERCİYES  Erciyes A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Murat Cahid Cıngı, kayak sezonun bitmesiyle, yatırım sezonunun başladığını belirterek, "3 bin 400 rakımda tesisler yapılıyor, 4 otel inşaatı devam ediyor. Erciyes hem kış hem yaz turizminin merkezi olacak" dedi.
Kayseri Büyükşehir Belediyesi'nin 26 milyon metrekare olan Erciyes Dağı’nın tapusunu almasıyla başlayan master projesinde büyük yol kat edildi. 2010 yılından bu yana devam eden proje hakkında bilgi veren Kayseri Erciyes A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Murat Cahid Cıngı, hava koşullarının düzelmesiyle yatırım sezonunun başladığını, 3 bin 400 rakımda tesisler inşa edildiğini söyledi. Cıngı, sözlerini şöyle sürdürdü:
"Hem kışı hem de yaz turizmini destekleyecek yatırımlarımız yaz boyu devam edecek. Bunların içerisinde en önemlisi diyebileceğimiz geçtiğimiz yıl hizmete açmaya ramak kalan ve sadece güvenlik fileleri v e güvenlik tedbirleri sebebi ile kışın açamadığımız 3 bin 400 metre yükseklikten iki kapımıza birden ulaşabilen kayak pistlerimiz yer alıyor. Bu kayak pistlerimiz çok tecrübeli kayakçıların kullanabileceği ve yaklaşık 10 kilometre durmadan kayabilecekleri özellikleri taşıyor. 2011 yılında 21 otelin ihalesini yapmıştık. Büyükşehir belediyesi olarak burada hemen Erciyes’te göletimizin etrafında dağ köyü oluşuyoruz. 6 bin yatak kapasitesine oluşabilecek çok ciddi çok şirin aynı Avrupa’daki örneklerinde olduğu gibi bir dağ köyü oluşturuyoruz Erciyes’te. 4 yıldızlı olabilecek daha fazla yatak kapasitesine sahip otelimiz var. Bu otellerimizin inşaatları devam ediyor şu anda. Bu kış sezonunda 3-4 tanesinin hizmete girmesini bekliyoruz."
Murat Cahit Cıngı, spor takımlarının yaz aylarında kamp yeri olarak Erciyes Dağı'nı seçebileceklerini belirterek, UEFA standartlarında 9 futbol sahası projeleri olduğunu söyledi.

FÇ(OE/İD)