BURSA'da Karsan’ın tesislerinde ürettiği 'Jest' modeli engelli minibüsü, Otoshow’da sergileniyor. Engellilerin binişini kolaylaştıran otomatik platform ve tekerlekli arabaların sabitlenebilme özelliği bulunan minibüsten, şu ana kadar 500 adet satıldı.
Bursa Otoshow 2013’de stand açan Karsan, engelliler için 2013’de yollara çıkan ‘Jest’ modeli minibüslerini sergiledi. Karsan Bayii KHT Otomotiv Bölge Müdürü Enes Mengüç, Karsan’ın ulaşımda kentsel dönüşüm başlattığını belirterek, taksi projesinde engelliler için düşünülen modelin minibüslere de uygulandığını söyledi. Kentlerde engelliler için başlayan yenilik çalışmalarında Karsan’ın da yer aldığını kaydeden Mengüç, “Engellilerimiz de rahat rahat minibüste seyahat edebilecek konuma geldi. Modeli eskiyen araçlar artık değişiyor. Yerli üretim ‘Jest’ bu dönüşüme ayak uyduran, engellileri de düşünen bir araç. Engelli geldiğinde açılan otomatik platformu ve tekerlekli sandalyelerin sabitlenebildiği alan var. Koltuk sayısı 11 artı 1. Bu model fuarda büyük ilgi görüyor. Engelliler gelip deniyorlar. İstanbul, Kars, Ardahan, Diyarbakır, Çanakkale, Bursa’ya satış gerçekleştirdik. Bu yıl Türkiye genelinde 500 adet satıldı” dedi.
YAKIT TASARRUFU YÜKSEK
Fuara özel kampanya yaptıklarını ve 85 bin liradan satışa sunduklarını söyleyen Mengüç, “Minibüsün yerden yüksekliği 34 santimetre. İç hacmin yüksekliği 1 metre 94 santim. İçerisi tam doluyken nefes alınabilecek oksijen seviyesi hesaplanılmış. Şasesinden itibaren minibüs olarak dizayn edilen bir araç. Profil katoforez kaplama, bu yüzden aracın paslanması önleniyor. Klimaları aküye bağlı olarak elektrikle çalışıyor. 125 beygir 320 tork, 6 ileri çevre dostu Euro 5 motora sahip. Arkadaki tekerlekleri tek, bu yüzden de yakıt tasarrufu sağlıyor. Minibüste engellilerin binişini kolaylaştıran otomatik platform ve tekerlekli arabaların sabitlenebilme özelliği bulunuyor” diye konuştu.