İZMİR’de, büyük bölümü açlık sınırının altında yaşayan emekliler seslerini DİSK Emekli Sen tarafından düzenlenen serbest kürsü eylemiyle duyurmaya çalıştı.
Konak Meydanı’ndaki eylemde eline megofonu alan emekliler, torununa harçlık bile verememekten, akrabalarına gidecek yol parası bulamamaktan, kötü koşullarda barınmaktan, beslenememekten, sağlıkta katkı payı alınmasından, açlık sınırının çok altında düşük maaş almaktan yakındı. Emeklilerin, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik’e, içinde bulundukları zor yaşam koşullarını anlatmak için düzenlenen imza kampanyası da yoğun ilgi gördü. CHP Konak İlçe Kadın Kolları da emeklilerin eylemine destek verdi.
DİSK Emekli Sen İzmir Şube Başkanı İbrahim Yılmaz, emeklilere maaş promosyonu verilmesi konusunun altı aydan bu yana tartışıldığını, ancak hala bu konuda Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nın girişimlerine rağmen bir çözüm bulunamadığını belirterek, "Biz daha önce 'İntibak Yasası' sürecinde benzerlerini gördüğümüz bu haberlerin abartılı olduğunu ifade etmiştik. Emekliler, çalışma döneminde sarf ettikleri emeklerinin ve ödedikleri sosyal güvenlik priminin karşılığınında hak ettikleri emekli maaşlarını bankalar üzerinden alan kişilerdir. Sonuçta çalışan ve emekli, bir emek karşılığı olarak kamudan maaş ödenmesine hak kazanan kişiler olduklarına göre, kamu tarafından yapılacak işlemlerde eşittirler" dedi.
Yılmaz, emeklilere promosyon verilmemesinin nedeni olarak bankaları göstermenin, iktidarı emeklilerin gözünde yüceltmek olduğunu söyledi. İki gün boyuna Türkiye çapında şube ve temsilcikler tarafından yapılacak imza kampanyasıyla toplanan imzaların, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik’e elden götürülüp, teslim edileceğini dile getirdi.