Türkiye, yarın yapılacak yerel seçimlere kilitlendi. Yerel seçimlerin ardından ise hükümet tarafından çalışanlara ve emeklilere ilişkin önemli düzenlemelerin hayata geçirilmesi bekleniyor. Emekliler ve emekli adayları, 3 konuda beklenti içerisinde. Emekliler intibak ve promosyon, yıl ve yaşı doldurup prim günü eksiği olanlar da emeklilik imkanı istiyor. Seçimden sonra bu konularda müjde bekleniyor.

BANKA PAZARLIĞI
Yaklaşık 10.5 milyon emekli, banka promosyonu istiyor. Gözler, bu konuda devreye giren Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nda. Emekliler, bu konuda kısa sürede sonuca ulaşılmasını bekliyor. Bakanlık ile kamu bankaları arasında yapılan pazarlıklara katılan Memur-Sen'in Başkan Yardımcısı Hacı Bayram Tonbul, "Özel bankalar emekliyi bünyesine çekmek için daha masaya oturmadan 450 liraya varan promosyon veriyor. Ancak yapılacak pazarlıkla bu rakam çok rahat 800-900 liraya çıkartılır" demişti. Bu sözlerle umutlanan emekliler, promosyon için kamu bankalarının yanı sıra özel bankalarla da görüşülmesini istiyor.

İNTİBAK GÜNDEMDE
2000 yılı ve sonrasında emekli olanlar ise intibak müjdesi bekliyor. 2000'den önce emekli olanlara yapıldığı gibi kendilerine de intibak zammı verilmesini talep eden 2000 yılı ve sonrası emeklileri, bu konuda şunları söylüyor: "Bize de intibak şart. Bu konuda yasal düzenlemenin bir an önce yapılmasını istiyoruz."

100 BİN UMUT
Emeklilik için yıl ve yaş şartlarını tamamlayan ancak prim gününe takılanların gözü kulağı Ankara'da. Prim eksiği bulunan yaklaşık 100 bin kişi, emekli olmak istiyor. Emekli adayları, kendilerine borçlanarak emeklilik imkanı sunacak düzenlemeyi bekliyor. Çalışma Bakanlığı, bu durumdakiler için düğmeye basmıştı. Bakan Faruk Çelik, gelen talebi değerlendirmek üzere ilgili birime talimat vermişti. Çalışmanın
tamamlanması bekleniyor.