İSTANBUL, 4 Haziran () - JAPON teknoloji devi Panasonic Grubu'na bu yıl katılan  Viko dünya pazarlarına elektrik anahtarı ve priz ihracatına hazırlanıyor.

Konuyla ilgili düzenlenen basın toplantısında konuşan Viko CEO'su Nusret Kayhan Apaydın, "Geldiğimiz noktada bir dünya devi ile kol kola girerek dünya markası olma hedefi bu ortaklığın arkasında yatan asıl motivasyondur. Küreselleşen dünyada artık sınırlar kalktı ve ayrıca bu ortaklık ile ülkemize önemli bir yabancı sermaye girişi sağlandı. Panasonic ile ortaklığımızın Viko ürünlerini dünya pazarlarına sunmada büyük avantaj yaratacağına inanıyoruz" dedi.

"HEDEFİMİZ, 2018 YILINDA DÜNYADA 1 NUMARA OLMAK"
Viko Yönetim Kurulu Başkanı Toshihide Arii, ortaklık sürecini anlatarak, "Panasonic olarak elektrik anahtarı ve priz sektöründe dünya ikincisi konumundayız. Asya ülkerinde ise pazar liderliğimiz sürüyor. Tayvan, Vietnam, Filipinler, Endonezya, Japonya, Kore ve Tayland gibi ülkelerde pazar lideriyiz. Ancak hedefimiz Asya'nın doğusunda, Avrupa ve Afrika'da da zirveyi ele geçirmek. Bu nedenle partner arayışına girdik" dedi.

Hedeflerinin, 2018 yılında elektrik anahtarı ve priz sektöründe dünyada 1 numara olmak olduğunu aktaran Arii, "2018 yılı bizim için çok önemli bir yıl; çünkü 2018'de Panasonic olarak 100. yılımızı kutlayacağız. 100. yılımızda, kuruluşumuzda başrol oynayan ürün gruplarında pazar lideri olmak istiyoruz. Viko ile gerçekleştirdiğimiz iş birliği ile Afrika, Orta Doğu ve Asya'nın doğusundaki pazar payımızı artırmak istiyoruz. Japonya, Asya'nın en doğu ucunda, Türkiye ise en batısında… Asya'nın her iki ucundaki ülkelerin önde gelen kuruluşları olarak pazarı ele geçirmeyi hedefliyoruz" diye konuştu.

(OSS)