ANKARA'nın Gölbaşı İlçesi'nde Turhan Tuncay, el emeği göz nuru bıçak ve kamaları tanıtmak için festival ve fuarlara gidiyor. El yapımı bıçaklarda dünyada sayılı ustalar arasına girmek istediğini belirten Tuncay, sipariş üzerine de kişiye özel imalat yaptıklarını belirttti.
Aldığı sipariş üzerine yapılan el emeği işlemeli bıçak ve kamaların üzerine sevgi çiçeği motifi ile isteğe göre de işleme yapan Turhan Tuncay Haymana Yolu üzerindeki Pazar yerindeki atölyesinde müşterilerini kabul ediyor. Türkiye'de birçok kentte festival ve sergilere katılarak el yapımı bıçaklarını tanıtan Turhan Tuncay, amacının dünyaya Gölbaşı'nı ve sevgi çiçeğini tanıtmak olduğunu belirtti.
Uluslararası festival ve fuarlarda yer almak istediğini belirten Turhan Tuncay, "El emeği ile yapmış olduğumuz işlemeli bıçakların birçok özellikleri bulunuyor. Farklı farklı çeliklerden, değişik boynuzlu saplarından tutun da altın ve mücevherat bile kullanıldığı oluyor. Genel olarak kişiye özel çalışırken, talebe göre üretim yapıyoruz" dedi.
Tuncay, özel sipariş üzerine Osmanlı padişahlarından 2'nci Beyazıt'ın kılıcının bir benzerini Ankara'lı bir işadamı için yaptığını söyledi. tuncay, sapı fildişinden olan ve bir yılda tamamlanan, gümüş üzeri yakut ve zümrüt taşlarla süslenen kılıcın iki yüzünü değişik gravürlerle süslediğini belirtti.