BURSA, () - TÜRKİYE'nin önemli ekonomi buluşmalarından Uludağ Ekonomi Zirvesi siyaset, ekonomi ve iş dünyasının önemli isimlerini bir araya gelecek. Zirve, Capital ve Ekonomist Dergileri'nin Bursa Valiliği işbirliğiyle Uludağ Grand Yazıcı Otel'de
bu akşam düzenlenecek kokteyl ile başlayacak.
Program kapsamında gerçekleştireceği Uludağ Ekonomi Zirvesi'ne Başbakan Yardımcısı Ali Babacan ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek de katılacak. Uludağ Ekonomi Zirvesi'nde 50'nin üzerinde konuşmacı, 7 farklı oturumda ekonomik gelişmeler ve şirketler için farklı stratejileri tartışacak. Yarın sabah başlayacak Ekonomi Zirvesi'nin açılışını Capital ve Ekonomist Dergileri Yayın Direktörü Rauf Ateş, Doğan Holding Yönetim Kurulu Başkan Vekili Hanzade Doğan Boyner, Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) Başkanı İbrahim Burkay, Çelik Motor Filo Kiralama Genel Müdürü Bora Koçak ve Bursa Valisi Münir Karaloğlu yapacak. Daha sonraki konuşmacı ise Başbakan Yardımcısı ve Ekonomiden Sorumlu Devlet Bakanı Ali Babacan değerlendirmelerde bulunacak.
Cüneyd Zapsu Danışmanlık Başkanı Cüneyd Zapsu'nun moderatörlüğünde 'Türkiye'ye Yatırım: Riskler ve Fırsatlar 2014' başlıklı ilk oturum gerçekleştirilecek. Programda TPG Capital Ortağı ve Kıdemli Danışmanı Vincenzo Morelli, Rosatom Denizaşırı Ülkeler Başkan Yardımcısı Anastasia Zoteeva, Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkanı Mehmet Büyükekşi, Başbakanlık Türkiye Yatırım Destek ve Tanıtım Ajansı Başkanı İlker Aycı, Burganbank Grup Ceo'su Eduardo Eguren, PSA International Avrupa, Akdeniz ve Amerika Bölgeler Ceo'su David Antonuis Yang konuşacak.
Daha sonra Akfen Holding Yönetim Kurulu Üyesi Pelin Akın moderatörlüğünde ise 'Business is Great: Avrupa'nın geleceği' başlıklı oturum gerçekleşecek. Bu oturumda ise Gürmen Group Yönetim Kurulu Başkanı Remzi Gür, Akbank Genel Müdürü Hakan Binbaşgil, Akfen Holding Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Akın, Birleşik Krallık Milletvekili Jack Straw, AMEC Ceo'su Samir Brikho paylaşımda bulunacak.
Öğle oturumunda ise Milli Takımlar Teknik Direktörü Fatih Terim 'Yeni Dönemde Liderlik' konulu konuşma gerçekleştirecek. Öğleden sonraki oturumda ise Globalleşen Türk Şirketleri : Yeni arayış ve büyüme stratejileri oturumunda Citibank Genel Müdürü Serra Akçaoğlu moderatörlüğünde Fiba Holding Yönetim Kurulu Başkanı Hüsnü Özyeğin, Turkcell Genel Müdürü Süreyya Ciliv, Denizbank Genel Müdürü Hakan Ateş, Türk Medya Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Ethem Sancak, Eczacıbaşı Topluluğu Ceo'su Erdal Karamercan değerlendirmelerde bulunacak.
Uludağ Ekonomi Zirvesi'nin ilk gününün son oturumunda ise Digital şirket: Yarının şirketleri nasıl yönetilecek? konusu ele alınacak. Atos Yönetim Kurulu Başkanı ve Ceo'su Orhan Akbulut'un moderatörlüğünde Eczacıbaşı Holding Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Faruk Eczacıbaşı, Borusan Holding Ceo'su Agah Uğur, MUBI Kurucu ve Ceo'su Efe Çakarel, Delivering Happiness İspanya Ceo'su Carlos Piera Serra, CarrefourSA Ceo'su Mehmet T. Nane, Microsoft Türkiye Genel Müdürü Tamer Özmen konuşacak.
Zirvenin ikinci gününde ise, 'Girişimcilik Hikayesi, Gelecek Planları ve Girişimcilere Öneriler' oturumunda Chobani Yogurts Kurucusu ve Ceo'su Hamdi Ulukaya başarı hikayesini anlatacak. Daha sonra Nord Holding Türkiye Başkanı Servet Topaloğlu moderatörlüğünde Türkiye Senaryoları: Vizyonerlerin Ajandası oturumu gerçekleştirilecek. Oturumda Türkiye Bankalar Birliği Başkanı Hüseyin Aydın, Borsa İstanbul Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Turhan, Sanko Holding Onursal Başkanı Abdülkadir Konukoğlu, TÜSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Muharrem Yılmaz, THY Genel Müdürü Temel Kotil, Almanya eski Cumhurbaşkanı Christian Wulff, Kadoğlu Holding Yönetim Kurulu Başkanı Tarkan Kadoğlu düşüncelerini dile getirecek.
Sonraki oturumda ise Büyüme Stratejileri : Büyük Gruplar İçin yeni Stratejiler konusu ele alınacak. Moderatörlüğünü Avea Ceo'su Erkan Akdemir'in yapacağı oturumda Sabancı Holding Ceo'su Zafer Kurtul, Allianz SE Doğu ve Batı Avrupa Sigorta Yönetim Kurulu Üyesi Oliver Bate, Akkök Şirketler Grubu İcra Kurulu Başkanı Ahmet C. Dördüncü, Koç Holding Ceo'su Turgay Durak, TAV Havalimanları Holding Ceo'su Sani Şener konuşmacı olarak katılacak.
Öğle yemeği ardından 'Girişim 2023: Yeni Girişimler Hangi Sektörlerden Gelecek?' oturumu yapılacak. Accenture Türkiye Genel Müdürü Tolga Ulutaş moderatörlüğünde Atari Kurucusu Nolan Bushnell, Priceline.com Kurucusu Jeff Hofmann, Green Technologies Ceo'su Dr. Muhammed I. Hussain, TTNet Genel Müdürü Abdullah Orkun Kaya, CRDF Global Girişimcilik ve İnovasyon Kıdemli Müdürü Ovidiu Bujorean, TEB Genel Müdürü Ümit Leblebici sektörel bilgi verecek.
Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in ekonomik değerlendirmelerinin ardından düzenlenecek 'Global Ekonomi, Global Pazarlardaki Gelecek Beklentileri ve Bunun Türkiye'ye Etkileri' oturumunda Uluslararası Yatırım Uzmanı, 'The Gloom, Boom & Doom Reportörü Editör ve Yayıncısı Marc Faber, Vodafone Türkiye İcra Kurulu Başkanı Gökhan Öğüt sunumu ile sona erecek.

ST(FK/İD)