BURSA'da, Vişne Caddesi üzerinde faaliyet gösteren bebe ve çocuk konfeksiyoncuları, yılda ürettikleri 200 milyona yakın parça ürün ile sektöre önemli katkı sağlıyor. Binlerce kişinin istihdam edildiği bölgeden üretilen ürünler Laleli ticaretinin çok önemli bölümünü de oluşturuyor. Bölgeyi daha da güçlendirmeyi istediklerini belirten Bebe - Çocuk Konfeksiyonu Sektörü Sanayici ve İş Adamları Derneği (BEKSİAD) Başkanı Halil Atalay, kendi markaları ile satış yaptıklarını belirterek, "Gelecekte markalar üssü olacağız diye düşünüyorum" dedi.
Merkez Yıldırım İlçesi'nde bulunan ve Vişne Caddesi olarak bilinen ticaret merkezi, yılda gerçekleştirdikleri 200 milyon adete yakın bebe ve çocuk konfeksiyonu giysileriyle ekonomiye ciddi katkı sağlıyor. İstanbul'da Laleli üzerinden, Avrupa başta olmak üzere Asya ve Afrika ülkelerine ihracat gerçekleştiren Vişne Caddesi'ndeki firmalar, bağlantılı taşeron firmalarla birlikte yaklaşık 70 bin kişiye istihdam sağlıyor. Üretimlerinin tamamına yakınını kendi markaları ile gerçekleştirdiklerini söyleyen BEKSİAD Başkanı Halil Atalay, Vişne Caddesi'ndeki işyerlerinin yüzde 70'e varan bölümünün bebe ve çocuk giyseleri imalatı için üretim yaptıklarını açıkladı.
"MARKALAR ÜSSÜ OLACAĞIZ"
Sektörde kalıcı olmaya çalıştıklarını dile getiren Atalay, gelişen teknolojiyi üretimleri ile bütünleştirerek, yakın bir zamanda Vişne Caddesi'ni dünyanın tanınan marka üslerinden biri haline getireceklerini sözlerine ekledi.
"REHBERE İHTİYACIMIZ VAR"
Ürettikleri ürününün dünya pazarında kalitesi ve ucuzluğu ile dikkat çektiğini belirten Halil Atalay, sektörde farklı sıkıntılarının da bulunduğunu söyledi. Yerel ve ulusal yönetimin kendileri ile yeterli oranda ilgilenmediğini öne süren Atalay, "Önümüzdeki 10 yıl içinde 500 milyar dolar ihracat yapacaksak, küçük ve orta ölçekli işletmeler için düzenleme yapılması gerekir. Yeterli derecede ilgi ve alaka gösterilmeli. Bu tüm sektörler için geçerli. Şüphesiz iyileştirmeler yapılabilir ama devletin rehberlik yapması lazım. İlerlememiz için rehbere ihtiyacımız var" dedi.