İSTANBUL, 25 Temmuz () - Dünya Bankası, Türkiye için 367.4 milyon euro tutarında, 8.5 yılı geri ödemesiz 15.5 yıl vadeli "Paylaşılan Büyümenin Sürdürülmesi Kalkınma Politikası Kredisi"ni onayladı.

Kalkınma Politikası Kredisi'nin, Türkiye’nin kalkınma hedeflerini esas aldığı belirtilen Dünya Bankası açıklamasında, "İki krediden oluşan Kalkınma Politikası Kredisi dizisinin ilkini oluşturmaktadır. Kredi, Türkiye’nin ülkede paylaşılan refahı arttırmada kilit öneme sahip olan sosyal ve çevresel açıdan sürdürülebilir büyüme hedefini desteklemeyi amaçlamaktadır" denildi.

Dünya Bankası Türkiye Ülke Direktörü Martin Raiser, geçen 10 yıla göre "daha az uygun" bir uluslararası ortamda Türkiye'nin kazanımlarının riske gireceğini vurguladı ve "Bu kredi ile, Dünya Bankası Türkiye’nin gelirleri arttırma, istihdam yaratma ve sürdürülebilir altyapı inşa etme alanlarındaki başarılarını devam ettirme yönündeki yapısal reformlarını desteklemektedir" dedi.

Dünya Bankası açıklamasına göre, Kalkınma Politikası Kredisi'nin, rekabet gücünü ve şeffaflığı artırma, istihdam artışını sürdürme ve kadın istihdamını arttırma, finansal kapsayıcılığı arttırma ve ülkenin altyapısı için uzun vadeli ve kaliteli yatırımları çekmeye yönelik bir düzenleyici çerçeve oluşturma alanlarındaki reformları destekliyor.