Rusya'nın Ankara Büyükelçisi Andrey Karlov'un silahlı saldırıda hayatını kaybetmesinin ardından artan güvenlik endişeleriyle dolar güne 3,52'nin üzerinde başladı. Dolar dün 3,50 civarında işlem görürken suikast sonrası gece saatlerinde 3,5370'e kadar yükseldi. Euro 3,65 civarında seyrediyor.

GÖZLER MERKEZ'DE

Piyasalar bugün Merkez Bankası'nın faiz kararına odaklandı. Merkez Bankası'nın faizde yine artışa gitmesi bekleniyor.

Merkez Bankası kasımdaki toplantısında politika faizini yarım puanlık artışla yüzde 8'e yükseltmişti. Banka böylece Ocak 2014'ten beri ilk kez faiz artışına gitmişti.

PİYASA TURU: TL varlıklarda negatif tablo
 
08:55 Asya piyasaları merkez bankalarını fiyatlıyor

Yellen'ın dün akşamki açıklamalar ardından bu sabah BoJ'un Aralık ayı toplantı kararının takip edildiği Asya piyasalarında Nikkei225 dün değer kazanan yenin bugün bir kez daha kayıp yaşamasının pozitif etkisiyle yüzde 0,50 kadar primli. Avustralya ASX200 da benzer şekilde yüzde 0,50 değer kazanıyor.

Bugün Aralık ayı toplantı tutanaklarını açıklayan Avustralya Merkez Bankası'nın son verilerdeki zayıflamaya karşın ekonomi için temkinli iyimser olduğu ve artan hanehalkı borcu ile düşen faizlerin faydalarını dengeleme çabasında olduğu görüldü.

Japonya hariç MSCI Asya Pasifik yüzde 0,10 değer kazancında.

Çin borsası Şangay BileşikEndeks yüzde 0,74 değer kaybederken Hong Kong Hang Seng'de kayıp yüzde 0,38

08:25 Türkiye ETF'i yüzde 2'ye yakın değer kaybetti, Dolar 3,53 üzerinde

Fed sonrası gelişen piyasalara kıyasla daha sakin bir seyir izleyen TL varlıklar, dün Ankara'da Rus Büyükelçisi Andrey Karlov'un uğradığı silahlı saldırıda hayatını kaybetmesi ardından negatif performans gösterdi.

Gün içerisinde 3,50 altında yoğunlaşan işlemlerle karşılaşan Dolar/TL bu sabah itibariyle 3,5350'ye kadar yükseldi. Euro/TL ise 3,6730'da ve  Sterlin/TL 4,3780'de.

Geçen hafta Fed kararı sonrası Dolar/TL 3,5410'u test etmişti. MSCI Türkiye ETF'i ise dünkü işlemlerde yüzde 1,93 değer kaybetti. Gelişen piyasalar ETF'indeki kayıp ise yüzde 0,68'le sınırlı kaldı.

Daha öncesinde Fed sonrası MSCI Türkiye ETF'lerindeki pozitif ayrışma dikkat çekiyordu. iShares MSCI Turkey ETF, Fed günü yüzde 2,95 değer kaybı ardından yüzde 3,10 yükselmiş, Gelişen Piyasalar tarafında iShares MSCI Emerging Markets ETF ise yüzde 2,97 düşüş ardından sadece yüzde 0,17 yukarı tepki vermişti.

Cuma günü ise gelişen piyasalar ETF'i yüzde 0,45 düşerken Türkiye ETF yüzde 0,06 primli kapanmıştı.

HSBC Portföy Yönetimi Stratejisti İbrahim Aksoy, Türkiye hisse senedi piyasasının önceki haftaki negatif performans sonrası pozitif ayrışmasına dikkat çekerek "Liraya dair görünüm netleşmeden BİST 100 endeksinde 80 bin seviyesine doğru olası hareketlerin kalıcı olmayabileceğine dair görüşümüzü koruyoruz." demişti.

Aksoy, "Piyasalarda yurtiçi risk algısının yüksek seyretmesi de 80 bin seviyesine doğru olası hareketlerde kar realizasyonu ve pozisyon kapamaları beraberinde getirecektir." değerlendirmesinde bulunmuştu.