Geçtiğimiz hafta enflasyon verisi ile yeniden 3 liranın üzerine çıkan dolar/TL kuru, bu haftanın ilk işlem günü ile birlikte 3 liranın altına geriledi. BİST de yükselişini sürdürüyor.
DOLAR 3 LİRANIN ALTINDA
Moody's cuma gece yarısı Türkiye'nin Baa3 olan yatırım yapılır notunu teyit edince, uluslarası piyasalarda 2,9987 liraya düşmüştü.
BORSA 77 BİN PUANIN ÜZERİNDE
Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi, haftaya yüzde 1,77 yükselişle 77.413,60 puandan başladı.
EN FAZLA KAZANDIRAN BANKACILIK
Açılışta, BIST 100 endeksi 1.347,91 puan artarken bankacılık endeksi yüzde 2,42, holding endeksi yüzde 1,94 değer kazandı. Tüm sektör endeksleri güne yükselişle başlarken, en fazla kazandıran bankacılık oldu.
ABD TARIM DIŞI İSTİHDAM VERİLERİ BEKLENTİNİN ÜZERİNDE
Cuma günü ABD'de açıklanan tarım dışı istihdam verisinin beklentilerin üzerinde gelmesinin küresel risk iştahını artırmasına karşın, kredi derecelendirme kuruluşu Moody's'in Türkiye değerlendirmesini bekleyen pay piyasaları, yatay bir seyir izlemiş ve günü yüzde 0,08 azalışla 76.065,69 puandan tamamlamıştı.
YÜKSELİŞ İSTEĞİ DEVAM EDECEK
Analistler, yurt içi piyasalar kapandıktan sonra Moody's'in ajandasında yer alan Türkiyedeğerlendirmesini pas geçmesi ve artan küresel risk iştahının BIST 100 endeksinin yükseliş isteğini güçlendirdiğini ifade ediyor.