DİYARBAKIR Organize Sanayi İşadamları Derneği (DOSİAD) Başkanı Aziz Özkılıç, Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan ve İçişleri Bakanı Muammer Güler’in bugün istifa etmesine yol açan yolsuzluk ve rüşvet iddialarından kaynaklı belirsizliğin ekonomide istikrarsızlığa yol açtığını söyledi. Özkılıç, "Son bir haftada piyasa göstergelerinde görülen 20-25 milyar dolar zararın çok ötesine geçebileceğinden ve demokrasimizin zarar göreceğinden endişe etmekteyiz. Ülken ve bölgemizin geleceği, barışı ve ekonomimizin istikrarı için sayın Başbakanımıza güveniyoruz" dedi.
"HUZURSUZ OLDUK"
Güneydoğu Gazeteciler Cemiyeti Lokali'nde verilen kahvaltıda gazetecilerle bir araya gelen DOSİAD Başkanı Aziz Özkılıç, 2 bakanın istifasına neden olan, yolsuzluk ve rüşvet iddialarını değerlendirdi. Özkılıç, Türkiye’de özellikle ‘Çözüm süreci’ ile oluşan güzel ortamın son dönemdeki bazı olumsuz olayların etkisiyle huzursuz olduklarını söyledi. DOSİAD Başkanı Özkılıç, şöyle dedi:
"Ülkemiz barış süreci ile ilgili önemli yol almıştır. 100 yıllık inkar ve ret politikası sona ermekte olup, hiç kimsenin bu sürece zarar verme lüksü yoktur. Süreçle birlikte gerçekleşen bu ortamın korunması adına her anlamda DOSİAD olarak destek vereceğimiz aşikadardır. İşadamları olarak, ülkemizin ve bölgemizin geleceğine daha fazla yatırımlarla katkı yapabilmemiz için birincil beklentimiz, büyük bedellerin ödenerek elde edilen huzur ve güven ortamının devamıdır."
"EKONOMİK ZARAR 20-25 MİLYAR DOLARIN ÖTESİNE GEÇEBİLİR"
Özkılıç, DOSİAD olarak 17 Aralık 2013 tarihinde düzenlenen rüşvet ve yolsuzluk operasyonlarının ardından ortaya çıkan belirsizlik ortamının ekonomide yol açtığı sıkıntıyı tüm kamuoyu ile birlikte izlediklerini söyledi. Özkılıç, şöyle devam etti:
"Yolsuzluk ve rüşvet iddialarının sonuna kadar araştırılmasını herkes gibi bizler de istemekteyiz. Bu sürecin, yargı bağımsızlığı, demokrasi ve hukuk devleti ilkesinden taviz verilmesinden takip edileceğinden şüphe duymamaktayız. Yaşanan olaylarla birlikte, son bir haftada piyasa göstergelerinde görülen 20-25 milyar dolar zararın çok ötesine gecebileceğinden ve demokrasimizin zarar göreceğinden endişe etmekteyiz. ülkemiz iyi komşuluk ilişkileri ile ekonomik anlamda önemli bir büyüme yakalamıştır. Bu dengelere herkesin dikkat etmesi gerekmektedir. Söz kodnusu adli bir operasyonun, ekonomimize bu şekilde yansımasını doğru bulmuyoruz.”
"BAŞBAKAN'A GÜVENİYORUZ"
Ortaya çıkan sıkıntıların, demokrasi kapsamında halkın iradesi gözü önünde bulundurularak, sorunların çözülmesi gerektiğini, bunun da çözüm yerinin meclis olduğunu savunan Özkılış, şöyle konuştu:
“Son zamanlarda yaşanan sıkıntıların demokrasi çerçevesinde ve halkın iradesi göz önüne alınarak çözüleceğini umut etmekteyiz. Çünkü halkın iradesinin yansıdığı yer meclistir, demokrasilerde bütün kararlar mecliste alınır, dolayısı ile meclis dışından müdahalelerin demokrasi tanımına ters düşeceğini savunmaktayız. Yanlış uygulamaların ve sert üslupların, ülkemizi ve herkese zarar verebileceğini, bu görüşler doğrultusunda herkesi demokrasi içerisinde sağduyuya davet ediyoruz. Ülkemizin ve bölgemizin geleceği, barış ve ekonomimizin istikrarı için sayın Başbakanımıza güveniyoruz."