KOCAELİ'nin Dilovası İlçesi’ndeki İMES Makine İhtisas Organize Sanayi Bölgesi'nde Cumartesi günü düzenlenecek törenle kuruluşlarını tamamlayan 33 sanayi tesisinin toplu açılışı yapılacak, aynı bölgede kurulacak 48 fabrikanın da temeli atılacak. 
Müteşebbis heyet başkanlığını Kocaeli Valisi Ercan Topaca’nın üstlendiği, Yönetim kurulu başkanlığını Süheyl Erboz’un yaptığı İMES OSB’de cumartesi günü Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün'ün de katılımıyla açılışı yapılacak fabrikalar, yatırım ve çeşitlilik açısından birçok küçük ülkeyi kıskandıracak kadar önemli tesisler olduğu belirtildi. 
FABRİKA YAPAN FABRİKALAR
Tamamına yakını, üretim sektöründe faaliyet gösteren fabrikaların makinalarını imal ettiği için 'Fabrika yapan fabrikalar' olarak da adlandırılan İMES Makine İhtisas Organize Sanayi Bölgesi, daha önce zemin yapısı nedeniyle bitki örtüsü olmayan tarıma elverişsiz taş ve kayalık arazide kuruldu. Tüm altyapısı yeraltındaki tünel sisteminde bulunan, ayrıca bazı yolları da buzlanmaya karşı yerden ısıtma sistemi ile donatılan İMES OSB'nin bu özelliği ile de Türkiye’de bir ilk olduğu kaydedildi. 
116 BİN KİŞİYE İSTİHDAM
Halen yalaşık 3 bin kişiye istihdam sağlanan, faaliyetteki 33 fabrikanın dışında temeli atılacak olan 48 fabrikanın da üretime geçmesiyle toplam istihdam sayısı 16 bini aşacak olan İMES OSB’de, enerji intiyacı da, yine OSB içinde yakında üretime geçecek olan Doğalgaz çevrim Santrali’nden sağlanacak. 

MB(MB/İD)