KOCAELİ'nin Dilovası İlçesi’ndeki İMES Makine İhtisas Organize Sanayi Bölgesi'nde bugün gerçekleştirilen törenle toplam yatırım değeri 4.5 milyar TL olan 33 fabrikanın açılışı yapıldı, 48 fabrikanın da temeli atıldı. Altyapısı kanalizasyon dışında tamamen galeri sistemine alınan, kar ve buzlu havalarda yollarına yerden ısıtma sistemi döşenen, ayrıca her fabrikanın hava ve gürültü kirliliği anlık olarak izlenebilen İMES OSB'nin şu anda Türkiye'nin en modern ve düzenli OSB'lerinden biri olduğu belirtildi. 
Törene Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün, Kocaeli Valisi Ercan Topaca, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, ilçe kaymakamları ve belideyi başkanları ile sanayiciler katıldı. 
Mütevelli Heyet Başkanlığını Kocaeli Valisi Ercan Topaca’nın üstlendiği, Yönetim kurulu Başkanlığını Süheyl Erboz’un yaptığı İMES OSB’de saat 14.30'da başlayan törende Erboz İMES OSB'nin özelliklerini anlattı. "Bugün benim ve arkadaşlarımın en mutlu günüdür" diyen Erboz, İMES OSB'nin kuruluş yolculuğunu anlattı. Sinevizyon gösterisinin de gerçekleştirildiği terönde Süheyl Erboz, 33 fabrikanın faaliyete geçtiği, 48 fabrikanın da temelinin atılacağı OSB'de şu ana kadar yaklaşık 4,5 milyar liralık yatırım yapıldığını anlattı. Yatırım yapmak isteyen sanayicilere de seslenen Erboz, buradan yer alan sanayicilerin de biran önce yatırımlarını yapmalarını, geciken her günün kayıp olduğunu söyledi. 
Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu da konuşmasında, belediye olarak da bu tür sanayi kuruluşlarına her türlü desteğin verildiği belirtti. 
ÖRNEK TESİS
Kocaeli Valisi Ercan Topaca da, "Bu organize sanayi bölgesi Türkiye de örnek bir sanayi bölgesidir. Şehirleşme ve şehirleri dönüştürme konusunda bu organize sanayi bölgeleri önem taşıyor. Açılışını yapacağımız tesislerin sahiplerine, OSB’ye ilimize ve ülkemize hayırlısı olmasını bol ve berekli kazançlı olmasını diliyorum. Üretmeye, ihraç etmeye daha çok satmaya ihtiyacımız var" dedi.
BAKAN ERGÜN: TÜRKİYE'DE HIZLI DEĞİŞİM YAŞANIYOR
Daha sonra söz alan Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün, 2.5 yıl önce burada yine kendisinin katıldığı törenle yaklaşık 20 parselin tahsis belgesini verdiklerini,  bir parselde de temel attıklarını beblirterek şöyle konuştu:
"2.5 yıl sonra tekrar buradayız. Değişimi yakından görme imkanına sahip oldum. Türkiye de hızlı değişimin önemli sembollerinden biri de İMES'dir. Hikayesine baktığımızda Türkiye’nin ne zorluklar yaşadığını o hikayede görüyoruz. Türkiye o yıllarda çok zorluklar yaşayan bir ülkeydi. Türkiye başka tartışmaları yaptığı bir dönemdi. Son 10 yıldır Türkiye’nin gündemi değişti.Türkiye'de çok hızlı değişim var."
İSTİHDAM 20 BİNE ULAŞACAK
Şu anda burada 3 bin 500 kişinin çalıştığını,  birkaç yıl içinde de bu sayının 20 bine ulaşacağını söyleyen Bakan Ergün konuşmasını söyle sürdürdü:
"Türkiye de iş yapma usulleri, anlayışlar, alt yapılar ve organizasyon kabileyeti değişti. Bugün 30’dan fazla fabrikanın açılışın gerçekleştireceğiz. 50 ye yakın fabrikanın temelini atacağız. 30 a yakın işletmeye arsa tahsisi yapıcaz. Yaklaşık 110 parselde açılış, temel atma ve tahsis işlemleri gerçekleştiriyoruz. Şu anda istihdam 3 bin 500 e ulaşmış durumda. Ama önümüzdeki birkaç yıl içinde sayı 20 bine ulaşacak. Burası bir üretim şehri haline gelmiş durumda. Burası üretim yaptığımız şehirlerden birisi. OSB yöneticiliği bir üretim şehrinin belediye başkanlığı sayılır. Türkiye de önümüzde belediye başkanlık seçimleri var. OSB başkanlık seçimi olsaydı Yönetim kurulu başkanı Süheyl Erboz bey seçimi kazanırdı." 
'SAKIN OLA Kİ YAPTIĞINIZ İŞ SİZİ TATMİN ETMESİN'
Sanayicilerin işlerini geliştirmesi açısından sürekli araştırma içinde olmaları gerektiğini söyleyen bakan Ergün şöyle devam etti:
"Ülkeyi kalıcı bir şekilde zenginleştirmek istiyorsak, araştırma geliştirme istiyorsak bunun merkezinde sanayi üretimi vardır. Sanayi üretiminde yerinizde duramazsınız. Araştırma geliştirme içinde olmak zorundasınız. Sakın ola ki yaptığınız iş sizi tatmin etmesin. Azıcık iş ağrısız başım olmaz. Biraz yorulabiliriz ama mutlaka işinizi geliştirmek için araştırma içinde olmanız gerekiyor. Teknoparklarda neler oluyor. Orada küçük şirketler var diyerek oralarla temas halinde olunması lazım. Oralar sanayicilere çalışıyorlar. Temas halinde olmak sizleri daha da büyütecektir. OSB’yi tamamlayarak mükemmel bir OSB yapmışsınız. En güzel sözü siz söylemiş bulunuyorsunuz. OSB yönetimi ve yatırımcıları tebrik ediyorum."

MB,EA(MB/COŞ)  (FOTOĞRAFLI)