Suudi Arabistan ile İran arasındaki gerginliğin giderek tırmanmasının bölgede siyasi istikrarın kısa vadede sağlanamayacağını göstermesi ve Çin'de yönetimin ekonomi üzerindeki kontrolünü kaybediyor olabileceği endişeleri küresel piyasalarda satış baskısı oluştururken dolar/TL de güne yükselişle başladı. 

Cuma günü akşam saatlerinde 3 seviyesinin hemen üzerinde olan dolar/TL dün akşam saatlerinde 3.02 civarında günü tamamladı. Ardından gelişmekte olan para birimlerine paralel değer kaybının belirginleşirken kur en son 29 Eylül'de test ettiği 3.0450'yi aştı.
 
Güniçinde en yüksek 3.0470 seviyesi test edilirken kur 23 Eylül'de test ettiği 3.0750 rekor seviyeye de oldukça yaklaştı. Bankacılar, iç ve dış veri gündeminin yoğun olmadığını yılbaşından beri yüzde 20'nin üzerinde değer kaybeden petrol fiyatlarının, gelişmekte olan ülkelere ilişkin risk iştahının yakından izleneceğini belirttiler.
 
ASYA'DA DÖRT AYIN DİBİNDE
 
Dolar, Asya işlemlerinde euro ve yen karşısında değer kaybederek dört ayın en düşük seviyesine doğru gerilerken, ham petrol fiyatlarındaki kayıpların devam etmesiyle Japon yenine olan güvenli liman talebi devam etti. Dolar yüzde 0.2 değer kaybıyla 117.56 yenden işlem görürken, dün 116.70'e kadar düşerek 24 Ağustos'tan bu yana en düşük seviyeyi gördü. Euro da yüzde 0.2 değer kazanarak 1.0876 dolar oldu.