HAKKARİ'nin Yüksekova İlçesi Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Başkanı Salih Özdemir, Şemdinli İlçesi Derecik Beldesi ve Çukurca İlçesi Üzümlü Köyü'ne açılması düşünülen sınır kapıları ile ilgili hiçbir gelişmenin olmadığını söyledi. Bölge ekonomisine sınır kapılarının büyük katkı sunacağını belirten Özdemir, yetkililerin bir an önce bu konuda adım atmasını istedi.
İşadamlarıyla birlikte Derecik Belde Belediyesi önünde basın açıklaması yapan Yüksekova TSO Başkanı Salih Özdemir, bölgeye yıllardır yatırım yapılmadığını ve hizmet verilmediğini söyledi. Şemdinli'nin Derecik ve Çukurca'nın Üzümlü bölgelerinde sınır kapılarının açılmasının yöre halkının da talebi olduğunu anlatan Başkan Özdemir, bölgenin kendi kaderine terk edildiğini ifade etti.
'KAPILAR GÜNDEMDE AMA FAALİYET YOK'
Bölgelerin yıllardır birçok alanda geri kaldığına dikkat çeken Başkan Özdemir, "Türkiye'de en son hizmet alan bölgeler arasında yer alıyoruz. Ancak son zamanlarda yapılan yatırımlarla bölge biraz daha yaşanır hale getiriliyor. Şemdinli ve Çukurca ilçelerinden Irak'a açılacak kapılar sürekli gündeme getiriliyor. Ancak şu ana kadar hiçbir faaliyet yok. Yüksekova'daki Esendere Sınır Kapısı o bölgenin ekonomisine büyük katkı sağlıyor. Bu kapıların da açılmasıyla bu bölgede de ekonomik yönden büyük bir hareketlilik başlayacak. Şırnak'ta bulunan Habur Sınır Kapısı'nın da yükü hafifleyecektir" dedi.
Özdemir, ayrıca 2014'te hizmete girmesi planlanan Yüksekova Havalanı'yla birlikte başta İran ve Irak olmak üzere Asya ülkelerinden birçok kişinin buradan Türkiye'ye giriş yapıp diğer illere Yüksekova'dan uçabilceğini kaydetti.