DENİZLİ İhracatçılar Birliği (DENİB) Başkanı Süleyman Kocasert, 2013 yılı ihracat rakamları ve yeni yıldan beklentilerini değerlendirerek, ülkede siyasi gerilime yol açan yolsuzluk iddialarının üzerine gidilmesi gerektiğini söyledi.
DENİB Başkanı Süleyman Kocasert, yönetim kurulu üyeleriyle birlikte birlik merkezinde düzenlediği basın toplantısında, 2013 yılını ekonomik anlamda olumlu olarak geride bıraktıklarını belirtti. Gelecek yıl da istikrarın devam etmesini beklediklerini söyleyen Kocasert, “2013 yılında DENİB tarafından kayda alınan ihracatın 2 milyar doları aşmasını bekliyorduk. Biz bütün hedeflere ulaşmanın mutluluğunu yaşıyoruz. DENİB’in kayda aldığı ihracat rakamı 2 milyar 148 milyon dolar oldu. Denizli firmalarının toplam ihracatı ise geçen yıla göre yüzde 13 artarak 3 milyar 83 milyon doları buldu. Hedefimiz, yeni yılın sonunda 3 milyar 400 milyon dolar ihracat gerçekleştirmek. Denizli, ihracatını en fazla arttıran ikinci il olduğu için mutlu ve gururluyuz” dedi.
'İŞADAMLARI SEÇİMİ DİKKATE ALSIN'
2014 yılında Merkez Bankası politikalarının reel sektör açısından çok büyük önem arz ettiğini ifade eden Kocasert, bu yılın ilk yarısında daha yüksek enflasyon ve daha yüksek faiz oranları ile karşılaşmayı tahmin ettiklerini belirtti. Bu yıl yapılacak iki seçimin önemli olduğunu vurgulayan Süleyman Kocasert, “Seçim atmosferi işadamları açısından göz önünde tutulması gereken önemli bir parametre olmalıdır. İş planlarını yaparken stratejilerimizi belirlerken bunu da göz önünde bulundurmalıyız” diye konuştu.
'YOLSUZLUĞUN PARTİSİ OLMAZ'
Kocasert, 17 Aralık operasyonuyla gündeme gelen yolsuzluk ve rüşvet iddialarının sonuna kadar gidilmesi gerektiğini söyledi. Yolsuzluğun partisinin olamayacağını dile getiren Kocasert, “İş dünyası için en önemli kriter istikrardır. Yolsuzluk iddiaları siyasi gerginliğe neden oldu. Siyasette yaşanan gergin ortamın sona ermesi gerekiyor. Yolsuzluk iddialarının üzerine sonuna kadar gidilmeli. Yolsuzluğun partisi olmaz. Türkiye, bu sorunu da aşabilecek güçtedir. Yaşanmakta olan gergin ortam, mart yerel seçimlerine rağmen sona ermelidir” dedi.