Ferah IŞIK / DENİZLİ, () - DENİZLİ'de yıllık 100 milyon dolarlık ihracatı, 2 bin 500 çalışanı ile tekstil sektörünün ikinci büyük firması olan Gama Tekstil, Batman'a 10 milyon TL'lik yatırımla fabrika kurdu. Temmuz ayında faaliyete geçecek fabrikanın sahibi Denizlili işadamı Osman Aydınlı huzur, refah ve barışın kalkınmayla geleceğini söyledi. 
Çözüm süreci ve hükümetin Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerine yatırım yapılması için açıkladığı teşvik paketlerinin ardından Batman'a ilk yatırım kararını 30 yıldır faaliyette olan Denizli firması Gama Tekstil aldı. Gama Tekstil, geçen kasım ayında Batman'da 10 bin metrekarelik fabrikanın temelini attı. Bünyesinde 2 bin 500 çalışanı olan ve geçen yıl 100 milyon dolar ihracat yapan Gama Tekstil'in Batman'daki fabrikasında çalışmak için çok sayıda iş başvurusu yapıldı. İçinde konfeksiyon ve örme atölyelerinin bulunduğu Gama Tekstil'in Yönetim Kurulu Başkanı Osman Aydınlı, "Bu ülke terörden çok çekti. Huzur, refah ve barış bölgedeki kalkınmayla gelecek. Batman'da ilk etapta 500 kişiye iş vereceğiz" dedi.
Kurumsallaşmış başka firmaların da bölgeye yatırım yapması için çağrıda bulunan Aydınlı, çözüm sürecinden sonra Batman'da yatırım kararı aldıklarını hatırlatarak, terörün bu ülkeden maddi ve manevi çok şeyler götürdüğünü dile getirdi. Aydınlı şöyle konuştu:
"Binlerce yıldır birlikte yaşayan insanların birlik ve beraberliği bozuldu. Bölgede kalkınma olursa, huzur, refah ve barış olacak. Tersine göç olacak. Devlet teşviklerle adım attı. Batman'a ilk yatırım kararı alan ve fabrikanın temelini atan firma olduk. Temmuz ayında fabrikanın açılışı olacak ve üretim başlayacak. Konfeksiyon ve örme bölümlerinde ilk etapta 500 kişi çalışacak. Kurumsal firma olarak bizler o bölgede rol model olmalıyız." 
Osman Aydınlı, İzmir'deki bazı Batmanlı tekstil işçilerinin fabrikasında çalışmak için memleketlerine döndüğünü belirterek Batman'daki fabrikada çalışan sayısının ilerleyen yıllarda artacağını kaydetti.
FI(AÖ/COŞ) (FOTOĞRAFLI)