İSTANBUL, 12 Haziran () - DenizBank, havale akımlarına dayalı seküritizasyon programı kapsamında uzun vadeli kaynak sağladı.

Denizbank, HSBC Bank Plc, Standard Chartered Bank ve Sberbank Europe AG öncülüğünde, Avrupa Yatırım Bankası (EIB) ve Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası’nın (EBRD) da yatırımcı olarak katıldığı toplam 360 milyon Dolar tutarında, 8 yıla kadar vadeli seküritizasyon kredisi sağladı.

DenizBank Genel Müdürü Hakan Ateş, kredinin 240 milyon dolarlık kısmının tarım ve kamu finansmanı alanında kullandırılacağını söyledi ve "Uzun vadeli bu kredinin minimum 240 milyon Dolar’lık kısmını, stratejik önem atfettiğimiz tarım ve kamu finansmanı alanlarındaki müşterilerimizin finansmanı için kullandıracağız" dedi.

Menkulleştirme olarak da adlandırılan seküritizasyon istikrarlı gelir sağlayan varlıklara dayanarak finans kaynakları yaratma ve finans kuruluşlarının ellerindeki kredi alacaklarını satılabilir kıymete dönüştürme imkanı sunuyor.

Sistem çerçevesinde ipoteğe dayalı menkul kıymet kâğıtları ikincil pazarlarda alınıp satılabiliyor. Seküritizasyon, pek çok sektör için ciddi finansman kaynakları sağlayarak gelişmeye hizmet ediyor.