Davutoğlu'nun konuşmalarından satırbaşları şöyle:
 
-Kim ne derse desin, Türkiye, Avrupa tarihinin bir  parçasıdır ve Avrupa geleceğinin de bir parçası olacaktır. Hem değerlerimizi  koruyacağız, hem de Avrupa ile birlikte bütünleşmenin kararlı yürüyüşüne devam  edeceğiz. Geçen hafta Paris'te dünya lideriyle birlikte yürürken sadece teröre  karşı yürümedik, Avrupa'daki yabancı düşmanlığına karşı, Avrupa'da yükselen  ırkçılığa karşı sesimizi yükselttik.
 
CHP'YE SERT SUÇLAMA
 
-Kapalı kapılar ardından Türk demokrasisine karşı bu paralel çeteyle ne planladınız? Çıkın açıklayın. Hem Cumhuriyetçilik  iddiasında bulunacaksınız, hem de dinimizi istismar eden hayır hasenat peşinde  olan vatandaşlarımızın iyi niyetini istismar ederek, Türkiye'de bürokrasi  üzerinden darbe yapmak isteyen bir çeteyle beraber hareket edeceksiniz. İşte  bunların cumhuriyetçiliği bu kadar.
 
-Cumhuriyet Halk Partisi'nin cumhuriyetçiliği cumhurla ilgili değildir. Belki bir gazeteyle ilgilidir. Olabilir. Cumhuriyet  gazetesi ile ilgili olabilir. Ama cumhurla ilgili değildir, cumhuriyetle ilgili  değildir. Dikkat edin, o gazete Peygamber efendimize hakaret ima eden  karikatürleri bastığında yanında Kılıçdaroğlu vardı, cumhur yoktu. Ama  Kılıçdaroğlu o hakaretlerin yanında durdu, arkasında durdu. İşte biz buradan  sesleniyoruz. Her türlü basın özgürlüğü ülkemizde teminat altındadır. Her türlü  teröre karşı da her türlü güvence alacağız. Ama milletin değerlerine, hele 1,5  milyar Müslümanın alemlere rahmet olarak gördüğü Hazreti Peygambere hakaret  edilmesine izin vermedik, izin vermeyeceğiz" dedi.
 
DAVUTOĞLU'NDAN ÇİFTÇİYE İYİ HABER
 
- Çiftçilerimize desteği yüzde 50 artırıyoruz. Şimdi Tekirdağ'da TRAGEV gelişim projesi başlatıyoruz. GAP benzeri projeyi gündeme alıyoruz. Sadece Türkiye değil bütün Avrupa'nın en bereketli tarım halkası haline getireceğiz.
 
-Soya, Kanolada dönüm başına ilave desteğini 15 TL'ye yükseltiyoruz.
 
-Mazot desteği de yüzde 5 artacak. 10 milyar TL yatırım yapılacak.
 
- Naipköy Barajı'nı bu sene sonunda tamamlayacağız.
 
- Trakya'yı yeşilin ve bereketin merkezi yapacağız.
 
PİRİNCİN KDV'Sİ YÜZDE 1'E İNİYOR
 
-Önümüzdeki Bakanlar Kurulu'na kararnameyi  getireceğiz. Pirincin KDV oranını yüzde 8'den yüzde 1'e düşürüyoruz. Tekirdağ'ın,  Trakya'nın bu müjdeyi beklediğini biliyorum.
OSMANLI TUĞRASINI GÖRÜNCE...
 
-Osmanlı tuğrasını gösteren kardeşime diyorum ki, biz Selçuklu’nun, Osmanlı’nın devamıyız ve Türkiye Cumhuriyeti’nin küresel bir güç olması için gece gündüz çalışıyoruz.
 
-Türkiye Cumhuriyeti konjonktürel bir devlet değildir. Yüzyıllar öncesine dayanan Köklü bir devlettir. Kökünde Selçuklu, Orta Asya, evladı resul vardır. Ve cihan devleti Osmanlı vardır. Kökünde evladı fatihan vardır.