Son iki ayda üç ay içinde yapmayı vaad ettiklerimizin yüzde 75'ini yaptık.

Çalışmalara başladık, bu yıl içerisinde ürün ihtisas borsaları devre girecek. 

Lisanslı depoculukta bir adım öteye geçeceğiz. Devlet fiili depoculuktan regülatörlüğe geçecek. Fiili depoculuk özel sektöre geçecek. Bu tarihi adımın Konya ve İstanbul açısından da önemi var. Selçuklu başkentini Osmanlı başkentiyle buluşturan bi gelişme. Bu proje üstünden aşık olduğum iki şehir birbirine bağlanıyor.

Konyamız, son 14 yıl içinde olağan üstü kapasite artışı elde etti. Konya'da 517 ihracatçı firma vardı şimdi 1423 tane var. Borsa Konya bu anlamda öneme sahip. 1400 aktif üyesi var. Anadolu'nun ilk borsası. 1 milyon tonluk hacmiyle bir büyük hamlenin adresi.

Borsa İstanbul da Anadolu borsalarıyla işbirliği içinde olmalıdır.

Terörle mücadeleyi sürdürüken ekonomik adımlar atmalıyız. Birileri negatif tabloya mahkum etmek istiyor. Terör üzerinden Türkiye'de kaos oluşturmak büyük bir tuzaktır. Türkiye'de bu hayati mücadele sürerken ekonomik mücadele normalden çok iyi yürüyor.

Mardin'in Mezopotamya'nın en büyük borsasını kuracağımız bir gün. Haran'da ürün borsası... Birileri çukurların içerisinde o gençleri heba ederken, biz o gençlerle ufuklara yürümek istiyoruz. 

Buradan sesleniyoruz. Siz ağa babalarınız sizi kullanarak ne yaparlarsa yapsınlar yürümeye devam edeceğiz. Teröre teslim olmayacağız. Bereketli ufuklara birlikte yürüyeceğiz.