TOKİ, Ankara Mamak'ta inşa ettiği oturuma hazır 448 konutu 35 bin liradan başlayan fiyatlarla satışa çıkardı. Konutlar 172 liradan başlayan taksitlerle 180 ay vadede satılacak. 35 bin liralık konutlara başvurular, 24 Ekim-8 Kasım 2013 tarihleri arasında alınacak. 
TOKİ, Ankara Mamak'ta inşa ettiği ve kura yoluyla hak sahiplerini belirleyeceği 448 konutu 4 bin lira peşinat, 180 ay vadeyle satacak. 'Mamak 2. Etap 448 Konut Alt Gelir Grubu Projesi' kapsamında inşa edilen CY tipi bir oda, bir salon niteliğindeki konutların fiyatları 35 bin lira ile 47 bin 500 lira arasında değişiyor. 47,65 metrekare büyüklüğündeki konutların taksitleri de 172 bin liradan başlıyor. 15 Kasım 2013'te gerçekleştirilecek kura çekilişi ile hak sahipleri belirlenecek 448 konutluk projeden ev sahibi olmak isteyenlerin 24 Ekim-8 Kasım 2013 tarihleri arasında Ziraat Bankası Hamamönü Şubesi'ne başvurmaları gerekiyor.

TOKİ'nin alt gelir grubu için satışa sunduğu konutlardan almak isteyenler başvuru bedeli olarak TOKİ hesabına bin lira yatırdıktan sonra kura çekilişine katılabilecekler. Kurada ismi çıkan hak sahipleri için yatırdıkları bu başvuru bedeli peşinatlarına sayılacak. Hak sahibi olamayanlara yatırdıkları başvuru bedeli iade edilecek.

Oturuma hazır durumda bulunan konutların hak sahiplerinin belirleneceği kura çekilişinin ardından Aralık ayında teslim edilmesi planlandı. Kurada ismi çıkan hak sahipleri, 2-18 Aralık 2013 tarihleri arasında sözleşme imzalayarak konutlarını teslim alabilecekler. Konutlar için ilk taksit ödemesinin ise Ocak 2014'te yapılması gerekiyor.

Alt gelir grubundaki 448 konut için başvuruda bulunmak isteyenlerin Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmaları, projenin bulunduğu il veya ilçe sınırları içerisinde en az 1 yıldır ikamet ediyor veya projenin bulunduğu il veya ilçe nüfusuna kayıtlı olmaları gerekiyor. Şehit aileleri, maluller ile dul ve yetimlerinin ise en az 3 yıldır ikamet ediyor olması veya il/ilçe nüfusuna kayıtlı olması şart. Aylık hane gelirinin en fazla net 2 bin 600 lira olması ve daha önce TOKİ'den konut satın almamış ve konut kredisi kullanmamış olmak da başvuru şartları arasında yer alıyor. Şehit aileleri, maluller ile dul ve yetimleri ise bu şarttan muaf tutuldu. Başvuruda bulunmak isteyenlerin kendisine, eşine ve/veya velayeti altında bulunan çocuklara ait tapuda kayıtlı, bağımsız herhangi bir gayrimenkulün bulunmaması gerekiyor. Şehit aileleri, maluller ile dul ve yetimleri bu şarttan da muaf tutuluyor. Başvuru sahiplerinin 25 yaşını doldurmuş olması gerekirken, eşi vefat etmiş olan çocuklu dul bayanlarda yaş şartı aranmıyor. Bir hane halkı adına yalnızca bir adet başvuru yapılabilecek.