VAN Organize Sanayi Bölgesi'nde, bir firma Doğu Anadolu Kalkınma Ajansı'ndan (DAKA) aldığı hibeyle bölgede üretimi olmayan 'ısı yalıtım sıvası ve ısı yalıtım şap' malzemelerini üretecek.
Organize Sanayi Bölgesi 1'inci Etap'ta bulunan Altunlar Yapı Kimyasalları Üretim ve Ar-Ge yatırım tesisi düzenlenen törenle açıldı. Açılışa, Van İl Emniyet Müdürü Ümit Yurdakul, DAKA Genel Sekreteri Dr. Emin Yaşar Demirci, DAKA İzleme ve Değerlendirme Birim Başkanı Halil İbrahim Güray, DAKA Uzmanları M. Murat Akgün, Nurettin Polat, Tamer Kamacı, Van Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Necdet Takva, Van OSB Yönetim Kurulu Başkanı Necmeddin Çok, OSB Müdürü Hadi Mirahmetoğlu, sanayiciler ve çok sayıda davetli katıldı.
Açılışta konuşan DAKA Genel Sekreteri Demirci, projenin DAKA'dan alınan yüzde 50 hibe desteği ile bitirildiğini söyledi. Demirci, 456 bin liralık yatırımın 228 bin lirasını DAKA tarafından hibe desteği olarak işletmeye verdiklerini belirtti. Demirci, tesisin, bölgenin ihtiyacı olan yapı kimyasalları üreteceğini ve sadece bölgenin ihtiyaçlarını değil yakın çevre illerinin de ihtiyaçlarını karşılamaya yönelik olduğunu belirtti.
İşletmenin sahibi Haydar Altun da kendilerine maddi destek sağlayan DAKA yetkililerine teşekkür ederek, tesiste toz ve sıvı grubu yapı kimyasalları, pomza madeni hammaddesi kullanılarak ısı yalıtım sıvası ve şapı, kireç taşı kırma ve eleme hattı kurularak da 36 çeşit yapı kimyasalı üretimini gerçekleştireceklerini söyledi.