Çalışan annenin yüzü gülüyor, muhtar maaşı artıyor, emniyet hizmet tazminatı yükseliyor. Buna göre; 50 binin üzerinde muhtara 185 milyon liralık destek sağlanıyor. Muhtarların 940 lira olan ödenekleri bin 300 liraya yükseltiliyor. Yeni doğum yapan memur ve işçi annelere yarı zamanlı çalışma imkanı getiren, muhtarların ödeneklerini artıran tasarı, Plan ve Bütçe Komisyonu'nda kabul edildi. Tasarıda yer alan önemli başlıklar şöyle:

YARI ZAMANLI ÇALIŞMA
Memur annelere tanınan 2, 4 ve 6 aylık yarı zamanlı çalışma hakkı, kadın işçiler tarafından da her doğumda 6 aya kadar kullanılabilecek. Evlat edinmelerde de aynı haklardan yararlanılacak.

İKİZ BEBEĞE 1 AY
Çoğul doğumlarda söz konusu sürelere birer ay ilave edilecek. Bebeğin engelli doğması halinde ise her halükarda 12 ay süreyle çalışan kadın memura yarı zamanlı çalışma imkanı getirilecek.

BABADA YARARLANACAK
Anne veya babaya, çocuğun mecburi ilköğretim çağının başladığı tarihi takip eden ay başına kadar normal çalışma süresinin yarısı kadar çalışabilme olanağı getiriliyor.

GENÇLER HARÇ VERMEYECEK
Öğrenimi devam eden 25 yaşını doldurmamış gençlere verilen pasaportlardan harç alınmayacak.

EMNİYET HİZMET TAZMİNATI ARTTI
Emniyet hizmetleri sınıfına dahil kadrolarda bulunanların yararlandığı emniyet hizmetleri tazminat oranları yüzde 25 oranında artırılıyor. Yükseköğrenimli olanların ek göstergeleri de yükseltiliyor.

ÇİFTÇİNİN YÜZÜ GÜLÜYOR
Tarım ve hayvancılık sektörü girdilerinden gübre ve yem teslimleri tam istisna kapsamına alınarak, KDV sıfırlanıyor.

ASKERİN EK GÖSTERGESİ YÜKSELDİ
Uzman erbaşlar ile uzman jandarmaların ek göstergeleri yükseltiliyor, birinci dereceye yükselme imkanı getiriliyor.
Cüzdanı dolduran paket