BURSA, () - BURSA Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) Yönetim Kurulu Üyeleri, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül tarafından Çankaya Köşkü’nde kabul edildi. Cumhurbaşkanı'na, kentin geleceğini şekillendirecek 16 makro proje hakkında bilgi verdiklerini belirten BTSO heyeti, ziyaretten oldukça memnun kaldığını söyleyen Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün, "Şehrin sahibi o kentin yaşayanları ve yönetenleridir. Ticaret ve sanayi odaları da bunların başındadır" dediğini aktardı.
BTSO Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay, Meclis Başkanı Remzi Topuk ve Yönetim Kurulu Üyeleri İlker Duran, Cüneyt Şener, Aytuğ Onur, Emin Akça, Hasan Gürses, İsmail Kuş ve Nuri Körüstan’dan oluşan heyet, dün Cumhurbaşkanı Abdullah Gül tarafından  Çankaya Köşkü’nde kabul edildi. BTSO, ziyareti yazılı açıklama ile duyurdu.
Açaıklamaya göre, BTSO yönetiminin ziyaretinden duyduğu memnuniyeti dile getiren Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, büyükşehirlerde ticaret ve sanayi odalarındaki gençleşme ve değişimin açıkça görüldüğünü ifade etti. Şehirde seçkin, bilgili, vizyon sahibi insanların yaşaması için şehrin yaşanabilir olması gerektiğini belirten Gül, "Şehrin sahibi o kentin yaşayanları ve yönetenleridir. Ticaret ve sanayi odaları da bunların başındadır" diye konuştu.
'BURSA SANAYİSİ, TÜRKİYE SANAYİSİDİR'
Sanayi gelişmişliği sıralamasında Bursa’nın Türkiye’nin önde gelen şehirlerinden olduğunu söyleyen Cumhurbaşkanı Gül, konuşmasını şöyle sürdürdü:
"Bursa sanayisi Türkiye sanayisidir. Otomotiv sektörünün geldiği seviye çok övünülecek bir seviye. Ancak bununla da yetinilmemeli. Bursa tekstil sektörünü de bırakamaz. Çünkü Bursa’daki tekstil oldukça nitelikli. Ancak daha da nitelikli hale gelmesi için çalışmaların devam ettirilmesi gerekir. Bursa teknolojiyi kullanma konusunda da oldukça başarılı bir kent. Türkiye’de teknolojinin en yoğun olarak kullanıldığı kent Bursa. Şimdi ise daha sofistike teknolojilere yönelmenin zamanı geldi."
'ARTIK KENTLERİN REKABETİ VAR'
Türkiye’nin son zamanlardaki makro düzeyde kalkınması için şehirlerin öneminin arttığını ifade eden BTSO Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay ise, "Artık kentlerin rekabeti var. Bugüne kadar yapılanlar çok başarılı. Ama gelecek hedeflerimiz için bunlar yeterli değil. Biz Bursa’nın sahip olduğu bilgi birikimini ve sanayisini göz önünde bulundurduk. İlk kez bizim yarışa girdiğimiz seçim döneminde projelerden konuşuldu" diye konuştu.
BTSO heyeti ayrıca Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ü ,BTSO’nun 125’inci kuruluş yıldönümü kutlamaları için Bursa’ya davet etti.

ST(FK/COŞ) (FOTOĞRAFLI)