Yusuf BAŞTUĞ/ADANA, () - ÇUKUROVA Sanayi ve İş Dünyası Federasyonu (ÇUSİFED) Başkanı Süleyman Sönmez, cumhurbaşkanlığına seçilen Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ı kutlarken seçim sürecinde yaşanan gerilim ve tartışmaların sona ermesini ve ekonomiye odaklanılmasını istedi.
Türkiye'de bir ilkin gerçekleşip, cumhurbaşkanını halkın seçtiğini anımsatan Süleyman Sönmez, "Yeni seçilen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı kutluyoruz. Ülkemize, milletimize, hayırlı, uğurlu olsun. Milletimize iyi hizmetler yapacağına inanıyor ve temenni ediyoruz" dedi.
Görev değişimi sonrası yeni bir kabine oluşacağını aktaran Sönmez, "Kabinede kimlerin olacağı ve başbakanın kim olacağı iş dünyası için çok önemli. Çünkü ne olursa olsun icraat hükümet tarafından yapılacak. Yeni başbakanın kabinesini nasıl oluşturacağı iş dünyası açısından bir soru işareti" diye konuştu.
KOMŞU ÜLKELER UYARISI
İş dünyasının istikrar, iyi bir ekonomik iklim, yatırım, ekonomik büyüme, ihracat ve yurtdışından yatırım gelmesini istediğini bildiren ÇUSİFED Başkanı Süleyman Sönmez, şunları kaydetti:
"Hemen yanı başımızda alev alev yanan bir Ortadoğu var. Bu bölgeye ihracatımız son süreçte çok sıkıntı yaşadı. Almanya ile birlikte en çok ihracat yaptığımız Irak, ihracat yaptığımız ülkeler sıralamasında şimdi 5'inci sırada yer alıyor. Bu dönemde yeni ekonomi kurmaylarının kimlerden oluşacağı önem taşıyor. Anketler seçim sonuçlarıyla ilgili ülkenin önüne bir veri koymuştu. Verilere göre de iş dünyası bir pozisyon almıştı. Ama şimdi başbakanın kim olacağı ve ekonomi kurmaylarının kimlerden oluşacağı belli değil. İş dünyası olarak, istikrarın korunacağı, bölgede huzur ve güvenliğin sağlanacağı, hukukun evrensel çerçeveler içinde üstünlüğünün korunacağı, yatırımcı için 'ılıman iklim' denilen güven ortamının oluştuğu yeni bir çalışma dönemi bekliyoruz. Gerilimlerin, ayrışmaların, vatandaşa kadar sirayet eden gereksiz tartışmaların sona ermesi lazım. Cumhuriyet kurulduğundan bu yana dünyaya kendini kanıtlamış bir toplum yaşıyor ülkemizde. Demokrasisi, sanayisi ve ekonomisiyle bugünlere gelmiş bir ülkeyiz. Yanı başımızdaki ülkelerin insani ile bizim ülkemizdeki insanların özellikleri genellikle aynı. Bu ülkelerde yaşanan gerginliğin bizim ülkemizde olmaması için elimizden gelen tüm katkıyı iş dünyası olarak koyuyoruz. İnşallah bu konuya bundan sonra da hem yöneticilerimiz hem yetkin ve etkin kuruluşlar biraz daha dikkat ederek ülkemizi hedeflere ulaştırır."

FOTOĞRAFLI