MERSİN'in Tarsus İlçesi'nde yapımına başlanan 30 milyon yolcu kapasiteli Çukurova Bölgesel Havaalanı'nın inşaatını yapan firmanın kredi arayışı sürüyor.
Türkiye'nin en büyük havaalanlarından Çukurova Bölgesel Havaalanı 'Yap-işlet-devret' modeliyle 357 milyon euro yatırımla geçtiğimiz yıl mayıs ayında temeli atıldı. Merkezi Ankara'da bulunan Koçoğlu İnşaat Sanayi Tarım ve Hayvancılık Ticaret A.Ş. tarafından kurulan Çukurova Havalimanı Yatırım Yapım ve İşletme A.Ş., 1 yıl içinde 60 milyon euro yatırımla altyapı çalışmalarını tamamladı. Zemin güçlendirme, pistte apron kazıları tamamlandı, dolguları başlandı. Terminal binası kat kolonları dökülmeye başlandı. Sahadaki tüm mobilizasyon çalışmaları tamamlandı. Projeyi tamamlayarak havaalanını 10 yıl süresince işletecek şirket, iç ve dış kredi arayışlarından sonuç alamayınca, geçen  haziran ayında çalışmalar durdu. Duran çalışmalar nedeniyle yaklaşık 1000 çalışanın 850'si ücretsiz izne ayrıldı. İdari, teknik, güvenlik ve bekçi kadrolarında bulunan yaklaşık 150 kişi ise alanda görevlerini sürdürüyor. Duran çalışmalar nedeniyle de iş makineleri ise, parka çekildi.
KREDİ İLE İLGİLİ DÜZENLEME BEKLİYORUZ
Projenin yüzde 20'lik düzeyinin tamamlandığını belirten Proje Müdürü İnşaat Mühendisi Ozan Güzel, firma olarak proje ile ilgili şu ana kadar çok ciddi finansal yatırım yapıldığını söyledi. 2 yıl içerisinde bu projeyi tamamlamayı hedeflediklerini belirten Güzel, şöyle dedi:
"Projeyi 3 yıl yatırım süresi, 10 yıl işletme süresi olmak üzere toplam 13 yıl olarak aldık. Şu anda bir senelik inşaat süreci olarak geçirdik. Bu projenin toplam maliyeti 350 milyon Euro civarındadır. Şu ana kadar öz kaynaklarımızla 60 milyon Euro üzerinde bir yatırım yaptık. Proje şu anda bir yavaşlama evresindedir. Krediyle ilgili bir düzenleme bekliyoruz. Sanırım o da bayramdan sonra gerçekleşmiş olacak. Kredinin sonuçlanmasıyla bayramdan sonra çok hızlı bir şekilde projeye devam edeceğiz."
ADANA VE MERSİN PROJEYE SAHİP ÇIKMALI
Projenin bölgeye katkı sunacağını ve herkesin projeye sahip çıkması gerektiğini de vurgulayan Güzel, proje, sadece Mersin veya Adana'nın projesi olmadığını kaydederken şöyle dedi:
"Adanalılar'ın şu anda mevcut bir havalimanı var. Ama artık bu havalimanı yeterli düzeyde değil. Burası çok güzel modern uluslararası dünya çapında bir havalimanı olacak ve bölgeye hizmet edecek. Çok ciddi gelir kaynakları ve istihdam sağlanacak. Bu sadece bu firmanın değil, bu bölgenin, ülkenin projesi. Sivil toplum örgütleri, siyasilerin, yerel belediye başkanları, valilerimizin destekleri var ama sonuçta daha fazla olursa hepimiz için daha güzel bir çalışma olur. Daha hızlı biter diye düşünüyoruz."
MERSİN VE ADANA DİNAMİKLERİ PROJEYE SAHİP ÇIKMALI
Çukurova Bölgesel Havaalanı inşaatında inceleme yapan Mersin Sanayicileri ve İşadamları Derneği Başkan Yardımcısı Mehmet Avcılar, şu değerlendirmeyi yaptı:
"Projenin şu an belli bir durağan dönem yaşadığını gördük. Finansman ve kredi sıkıntısı görülmektedir. Projeye Adana-Mersin kent dinamiklerinin sahip çıkması gerektiği çok önemli. Biz özellikle bunun takipçisi olacağız. Bunu Adana'daki ve Mersin'deki diğer kent dinamikleri ile de tartışıp, konuşup buna destek olmalarını isteyeceğiz. Çünkü burası Uluslararası Çukurova Havaalanı olacak. Serbest bölgesiyle gerçekten Türkiye'de ikinci bir büyük havaalanı olacağı hepimiz tarafından bilinmekte. Şu an firma finansman sıkıntısı çekiliyorsa, bana göre hükümetin diğer kurumların destek olması ve en azından kısa süre içerisinde bitirmesini sağlaması gerekir. Dolayısıyla bu Çukurova bölgesine katkı sağlayacak olan Tarsus-Kazanlı turizm alanı için, inanç turizmi için, Karboğazı gibi kış turizmi için en acil gerekli olan havaalanının bitmesi olacak."
Mersin Sanayicileri ve İşadamları Derneği Başkan Yardımcısı Ali Can ise, Adana ve Mersin'deki sivil toplum örgütlerinin, odaların, özellikle kent aktörleri ve herkesin büyük projeye destek olması gerektiğini savundu.

FOTOĞRAF