Muhammet KAÇAR/ RİZE, () - FİNANSAL Okuryazarlık ve Erişim Derneği’nin (FODER) gözetiminde yürütülen '3 Kumbara Projesi' ile Rize’de 2 bin öğrenciye finansal okuryazarlık eğitimi verildi.
Doğuş Grubu sponsorluğunda, Milli Eğitim Bakanlığı ve Para Durumu’nun katkısıyla yürütülen '3 Kumbara Projesi' kapsamında 4’üncü sınıf öğrencilerine verilen finansal okuryazarlık eğitimi ile Rize’de toplam 2 bin çocuğa ulaşıldı. Projede çocuklara tasarruf bilinci aşılanırken para, istek, ihtiyaç kavramları da eğlenceli bir yolla anlatılıyor. Eğitimler süresince öğrencilere hedef belirleme sistematik bir şekilde aktarılırken, öğretmenler ve ebeveynler de eğitim sürecine dahil ediliyor. Çayeli Merkez Ortaokulu’nda gerçekleştirilen eğitime katılan Finansal Okuryazarlık ve Erişim Derneği Başkanı Özlem Denizmen, çocuklarla sohbet etti, proje sorumluları ile görüş alışverişinde bulundu.
4 YILDA 500 BİN ÖĞRENCİ HEDEFİ
Finansal Okuryazarlık ve Erişim Derneği Başkanı Özlem Denizmen, amaçlarının çocuklara para yönetimi öğretmek olduğunu söyledi. Denizmen, "3 kumbaramız var. Harcama, biriktirme ve paylaşma. Çocuğa eline geçen her 1 liranın kıymetini bilmesini, aynı zamanda bu parayı 3’e bölmesi gerektiğini anlatıyoruz. Bir kısmı ile tost ve ayran almasını, bir kısmını paylaşmasını, bir kısmını da hedefleri için biriktirmesini öğretiyoruz. 4 yılda 500 bin öğrenci ve veliye ulaşmayı hedefliyoruz" dedi.
Denizmen, daha sonra Kurtuluş İlköğretim Okulu'nda Rize Valisi Nurullah Çakır ve öğrencilerle bir araya gelerek projeyi anlattı. 

MK(TM/BT) (FOTOĞRAFLI)