Sinan BİLGİLİ/İSTANBUL, () ÇİN mallarını tanıtmak amacıyla tüm dünyada düzenlenen China Homelife fuarı Tüyap Fuar Merkezi’nde açıldı. Sadece Çin'de üretilen ürünlerin tanıtıldığı ilk fuar olma özelliği taşıyan fuarın açılışını Tekstilkent Yönetim Kurulu Başkanı Nuri Karaduman ile Çin Ticaret Müsteşarı Zhu Guang Yao ve Çin Ticaret Ateşesi Li Jiang birlikte yaptı.
Çin devlet desteği ile gerçekleşen China Homelife'da; hazır giyim, mobilya, aydınlatma, ev tekstili, ev aletleri, hediyelik eşya, dekorasyon, zücaciye alanında kalite kontrolünden geçmiş 25 bin marka sergileniyor.

Fuarın açılışında gazetecilerin sorularını yanıtlayan Tekstilkent Yönetim Kurulu Başkanı Nuri Karaduman Türkiye'de ilk kez gerçekleşen fuara İstanbul'da ev sahipliği yapmaktan dolayı mutluluk duyduklarını söyleyerek "Fuar, Çin-Türk iş birliğinde yapıldı. İki ülke arasındaki ekonomik ve ticari ilişkilerin gelişmesine fayda sağlamasını amaçlıyoruz.Kaliteli malları sergiliyorlar. Türkiye'deki kalitesiz Çin mallarıyla bu kaliteli malların yer değiştirmesini sağlamayı amaçlıyoruz" şeklinde konuştu.
Çin Ticaret Müsteşarı Zhu Guang Yao ise, "Türkiye'de gerçekleşen ilk fuarımız. Biz genelde Türkiye'de yapılan fuarlara katılıyorduk ama bu sadece kendi mallarımızı sergilemek için düzenlediğimiz bir fuar. İki ülke adına da faydalı olacağına inanıyorum. Türk yatırımcıları da Çin'e yatırım yapmaya davet ediyorum" diye konuştu. Fuarı gezmeye gelen bir vatandaş ise fiyat ve kalite açısından memnun olduğunu söyledi.

SB (MK) (FOTOĞRAF)