YOZGAT'ın Çekerek İlçesi'nde, yeni ceviz bahçelerinin kurulmasına yönelik çalışmalar devam ediyor. Çiftçilere, Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü teknik elemanları tarafından destek veriliyor.
Çekerek'te meyveciliğin geliştirilmesi amacıyla Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü tarafından yürütülen çalışmalar kapsamında, bu yıl da ceviz üretiminin artırılması amacıyla çiftçilere yeni bahçelerin tesis edilmesi önerildi. Çekerek'in Kırkdilim Köyü'nde 2 çiftçi tarafından toplamda 60 dekar alanda ceviz bahçesi tesisi kuruldu. Bahçe tesisi öncesinde Çekerek Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından ceviz dikilen araziler için ön incelemeler yapıldı, çiftçilere gerekli teknik destek ve bilgiler verildi.
Bu kapsamda bölgenin iklim koşullarına uygun sertifikalı ceviz fidanının temini konusunda da çiftçilere yardımcı olundu. Tesisi gezen Kaymakam Kürşad Atak, çiftçilere ceviz fidelerinin dikim işlemi aşamasında Çekerek Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü'nde görevli teknik personelin fidan çukurlarının açılması, fidanların dikilmesi ve tepe budaması konularında da teknik destek verdiğini bildirdi.