Süheyla GÖZDERELİLER/YALOVA, () - YALOVA Süs Bitkileri Üreticileri Alt Birliği (SASBÜD) ile Saksılı Süs Bitkileri Üreticileri Derneği (SUSBIR) Başkanı Abdullah Okul, yılan hikâyesine dönen Çiçekçilik Organize Sanayi Bölgesi'nin 2 yıl içinde tamamlanacağını söyledi.
SASBÜD ve Garden A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Abdullah Okul, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı ile yaptıkları görüşmeler sonunda, Yalova'da kurulacak olan Çiçekcilik Organize Sanayi Bölgesi'nin bin 50 dönüm arazi olarak tescillendiğini öğrendiklerini belirtti. Şu anda bu arazinin 650 dönümünde çiçek yetiştirilebileceğini açıklayan Okul, çalışmaların en fazla 2 yıl içersinde tamamlanacağını kaydetti. Amaçlarının, çiçek üretimi için dağınık olan arazinin 900 dönüme çıkarılmasını hedeflediklerini belirten Abdullah Okul, bu konudaki girişimlerini sürdürdüklerini bildirdi.
Türkiye’nin çiçekcilik üssünün Yalova, Bursa, Antalya, Ödemiş ve Sakarya olduğunu hatırlatan Okul, "Yalova, mevsimlik çiçek üretiminde Türkiye'nin ihtiyacının yüzde 60'ını karşılıyor. Bu büyük bir rakam. OSB'nin hizmete girmesiyle bu rakam artacak, ihracat tavan yapacak. Projenin bir an önce hizmete girmesi için tüm imkanlarımızı kullanıyoruz" dedi.

FOTOĞRAFLI