MANİSA Elektronik Teknisyenleri Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Mehmet Üzen, cep telefonunun taksitli satış yasağının yürürlüğü girmesiyle birlikte senetli telefon satışının başlayabileceğini açıkladı.
Cep telefonlarının kredi kartıyla taksitli satış yasağının yürürlüğe girmesiyle birlikte telefon satan işyerleri sıkıntılı günler yaşamaya başladı. Manisa Elektronik Teknisyenleri Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Mehmet Üzen, taksitli satışın yürürlüğe girmesinin ardından geçen 4 günde cep telefonları satan işyerlerinde sıkıntılar yaşanmaya başladığını vurguladı.
Cep telefonu satışlarının durma noktasına geldiğini söyleyen Oda Başkanı Üzen, esnafın artık farklı yöntemlere başvurduğunu dile getirdi. Bazı esnafların cep telefonlarını taksitli satabilmek için yeni çareler bulduğunu söyleyen Üzen, "Duyumlarımıza göre bazı esnaflar 30-40 liralık cep telefonu aksesuarlarını 1000 liraya kredi kartına taksitle satıyor. Yanında ise cep telefonunu hediye ediyor. Böylece cep telefonu taksitli alınmış oluyor. Böyle bir yöntemi ne kadar benimsemesek de, esnafımızın yapacak bir şeyi yok. Ya işyerini kapatacak zarar edecek, yada böyle farklı yöntemler geliştirecek" dedi.
'SENETLER GÜN YÜZÜNE ÇIKACAK'
Oda Başkanı Mehmet Üzen, taksit yasağının kayıt dışı ekonomiyi hareketlendireceğini söyleyerek rafa kalkan senetlerin tekrar gün yüzüne çıkacağını, çek senet mafyalarının türeyerek sıkıntılar yaşatacağını savundu. Üzen, "BDDK’nın aldığı bu karar tamamen küçük esnafa yapılan bir darbedir. Çünkü sermaye gücü elinde olan büyük elektromarketler bu yasağı hediye çeki adı altında deldiler. Müşterilerine 12 ay taksitle hediye çeki satıyorlar ve yanında cep telefonu veriyorlar. Esnafların raflara kaldırdığı senetler gün yüzüne çıkacak. Vatandaşlarımız mevcut cep telefonu maliyetinin 2 katı fiyatına cep telefonu sahibi olacaklar. Yani önümüzdeki günlerde senetli cep telefonları satışı başlayabilir" diye konuştu.