İSTANBUL () - BOYNER Grubu CEO’su Cem Boyner, Birleşmiş Milletler Kadını Güçlendirme İlkeleri (Women’s Empowerment Principles) kapsamında yapılan “Cinsiyet Eşitliği ve Küresel İşsizlik Sorunu” konulu toplantıda, “Dünya Liderlik Ödülü” ile onurlandırıldı. Cem Boyner, işyerindeki demokrasi uygulamaları ve kamuoyunda cinsiyet eşitliği bilincini artıran çalışmalarıyla ödüle layık görüldü.

Birleşmiş Milletler ödülü ile ilgili yaptığı yazılı açıklamada, işyerinde demokrasi uygulamasının, gündemdeki en önemli konu olduğunu vurgulayan Cem Boyner, "Biz demokrasi dediğimizde, herkes için demokrasiyi kastediyoruz. Hangi kimlikten olursa olsun sunduğumuz fırsatlardan tüm çalışanlarımızın faydalanmasını sağlıyoruz" dedi ve ekledi:

"Çalışanlarımızın kendilerini iş ortamında özgürce ifade edebilmesi, yönetim felsefemizin merkezinde yer alıyor. Yanlızca kendi çalışma ortamımızda değil, 13 milyonun üzerindeki müşterilerimiz, iş ortaklarımız, tedarikçilerimiz için hayatın tüm alanlarında eşitliğin ve demokrasinin savunuculuğunu yapıyoruz. Kadınların özgürce yaşadığı, tüm kamusal fırsatlardan faydalandığı, karar alma süreçlerine katıldığı ve temsil edildiği bir yaşamın tesisi için çalışıyoruz. Kuşkusuz aldığımız bu ödül, savunduğumuz kadın- erkek eşitliğinin Türkiye ve dünyada yaygınlaşmasına, bizim dışımızdaki şirketlerin de harekete geçmesine neden olacak. Biz, daha fazla kurumun bu liderliğe ortak olması için çalışacağız.”

Boyner Holding Yönetim Kurulu Üyesi Ümit Boyner de alınan ödülün önemine dikkat çekerek, şu konuların altını çizdi:

“Ödüle; grup şirketlerinde tüm istihdam koşullarında sağlanan eşit fırsatlar; işyerindeki demokrasi uygulamalarının tedarik zincirinde de yaygınlaştırılması; Dünya Kadınlar Günü’nde yayınladığımız ilanlarla kamuoyunda cinsiyet eşitliği bilincini artırmamız; önderliğimizde başlatılan, yetiştirme yurtlarında büyüyen genç kadınların kişisel gelişimini ve iş hayatına hazırlanmasını sağlayan “Nar Taneleri” projesiyle layık görüldük. Demokrasinin vazgeçilmez unsuru cinsiyet eşitliği, katılımcı demokrasi, yaratıcılık, inovasyon ve çeşitliliğin temel gereksinimidir. Çeşitlilik ise sürdürülebilirliğin şartıdır. Cinsiyet eşitliği sağlamanın ve tüm kimliklerin dahil edilmesinin en tatmin edici yönü, tüm yaratıcı fikirleri kucaklayabilmektir. Eşitliğin tam tesisi için insanların zihniyetinde gelişim ve değişime ihtiyaç vardır. Kadın ve erkek arasındaki farklılıkları zenginlik ve çeşitlilik olarak görmek, her bireyin kendi potansiyeli olduğunu hiçbir zaman unutmamak gerekir.”

Dünyada toplam 676 şirketin imzaladığı WEP’e, bugüne kadar Türkiye’de imza atan 17 kuruluşun 7’sini Boyner Grubu şirketleri oluşturdu. Boyner Grubu, 2008’den bu yana her yıl 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde verdiği ilanlarda, "kadınsız demokrasinin eksik ve yetersiz olduğu"nu vurguladı.

2010 yılında Birleşmiş Milletler Küresel İlkeler Sözleşmesi (UN Global Compact) ve Birleşmiş Milletler Kadın Ofisi (UN Women - Toplumsal Cinsiyet Eşitliği ve Kadınların Güçlendirilmesi Birimi) ortaklığında ilan edilen; dünya çapında şirketlerin CEO düzeyinde imzayla taahhüt ettikleri Kadını Güçlendirme İlkeleri (WEP), kurumlarda eşit fırsatlar sunma, ayrımcılık yapmama, iş sağlığı ve güvenliği, eğitim ve gelişim, tedarik zinciri gibi iş ve çalışma koşullarını ilgilendiren alanlarda, cinsiyet eşitliğinin ilkelerini belirliyor.

(OSS) (FOTOĞRAFLI)